BERNARDIĆ O SURADNJI S HNS-OM: “Nema koalicije sa strankom koja je izdala birače”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u ponedjeljak je gostovao na N1 televiziji i komentirao najavljenu rekonstrukciju Vlade. Bernardić kaže kako je jedina moguća rekonstrukcija Vlade u ovom trenutku raspisivanje novih izbora.

“Hrvatska se suočava s jednim oblikom političke korupcije, Sabor je postao kaljuža. Ljudi to vide i ne mogu to više gledati. Ako postoji imalo odgovornosti kod Plenkovića prema građanima, neka vrate mandate i raspišu nove izbore. No, oni se grčevito drže svojih mjesta”, rekao je Bernardić.

Komentirao je i izjavu HNS-ova međimurskog župana Matije Posavca, koji je gostujući u emisiji Nedjeljom u 2 rekao da se HNS mora ispričati zbog ulaska u Vladu prije dvije godine. “Posavec je rekao istinu, Da, HNS je izdao svoje birače i otrčao u Vladu zbog svojih osobnih interesa. Meni je pravo pitanje što je Matija Posavec tom izjavom htio poručiti. Zašto nije izašao iz HNS-a?”, dodao je.

O eventualnoj suradnji SDP-a i HNS-a bernardić je rekao: “Pretpostavka da bi SDP sjeo s HNS-om podrazumijeva da HNS mora promijeniti kompletno vodstvo i napustiti Vladu. To konkretno znači da koalicije sa strankom, koja je izdala svoje birače – nema!”

Smatra da je koalicijski potencijal SDP-a u ovom trenutku najveći od svih.

Komentiraj