hina

BERNARDIĆ O PUČISTIMA U SDP: “Pitam se tko vuče konce mračne priče o Agrokoru”

Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin zauzima se da se unutarstranački izbori u SDP-u održe do kraja godine na nacionalnoj i na lokalnoj razini, što bi bila prilika da se članstvo izjasni o aktualnom vodstvu stranke, za koje Grbin smatra da ne uživa povjerenje većine SDP-ovaca. Istaknuo je kako ovakav SDP ne predstavlja pravu oporbu vlasti i nema izgleda pobijediti HDZ, javlja HRT.

Peđa Grbin smatra da postoji kritična masa za promjenu. “Bernardić loše vodi stranku, u jednom uskom krugu ljudi, a svi mi drugi u Predsjedništvu stranke i u Klubu zastupnika osjećamo se isključenima”, ustvrdio je Grbin za Novu TV. Najboljim scenarijem smatra da se izvještajnu konvenciju pretvori u izbornu gdje bi se biralo cjelokupno vodstvo, uključujući predsjednika, i u konačnici da se odluči je li to kako je Bernardić vodio SDP ono što članovi stranke žele. “Šutjeli smo o porezu na nekretnine, nismo dovoljno jasno reagirali kod premještanja HOS-ove ploče iz Jasenovca. Gdje smo danas kada ponovno imamo atak na prava nacionalnih manjina”, upitao je.

Davor Bernardić Grbinu je uzvratio statusom na Facebooku. “Kada se ovoliko bure digne u SDP-u samo zato što sam inzistirao na povjerenstvu za Agrokor, onda se ponovno moram zapitati što se sve pokušava sakriti i tko sve vuče konce ove mračne priče”, poručio je predsjednik SDP-a.

Komentiraj