BERNARDIĆ O AFERI SMS “To je njihov modus operandi”

Filip Kos/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak jena konferenciji za novinare komentirao aferu SMS i navodnu upletenost Milijana Brkića u curenje informacija iz istrage lanca elitne prostitucije 2011. godine.

“Predat ćemo vrlo skoro zahtjev u saborsku proceduru. Na ovom pitanju će se HDZ demistificirati, odnosno raskrinkati, da li su za to da se sazna istina u slučaju zlouporabe tajnih službi ili opet nešto skrivaju. Ako skrivaju, to znači da pokušavaju zataškati aferu, kao što Plenković pokušava zataškati svaku aferu preko DORH-a i državnog odvjetnika kojeg je sam postavio”, rekao je Bernardić.

Dodao je kako je Brkić jedna od najzaslužnijih osoba za dolazak Andreja Plenkovića na čelo HDZ-a. “Kasnije mu je bio prvi suradnik, on je zamjenik Plenkovića, kad je pukla ljubav počinje stranački rat u HDZ-u u kojem HDZ koristi državne institucije. Da, HDZ je to više puta pokazao. Da, Plenković je znao tko je Milijan Brkić kad ga je birao za prvog suradnika. Kao što je znao za grupu Borg kada je pričao da nije znao što je grupa Borg, a kasnije se pokazalo da je lagao i da joj je osobno bio na čelu. To je njihov modus operandi”, istaknuo je predsjednik SDP-a.

Komentiraj