BERNARDIĆ: “Nužno je povećati kvotu za uvoz stranih radnika”

Socijaldemokratska partija Hrvatske (SDP) u utorak je održala konferenciju za novinare na kojoj su predsjednik SDP-a Davor Bernardić, saborski zastupnik i predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a Branko Grčić te gradonačelnica Supetra Ivana Marković govorili o smanjenju stope PDV-a na ugostiteljstvo i smještaj u svrhu povećanja konkurentnosti hrvatskog turizma, kao i o nedostatku radnika.

“Nema ostanka ljudi u Hrvatskoj bez povećanja plaća, a manji porez znači veće plaće, za to se mi borimo cijelo vrijeme”, rekao je Bernardić. Smatra da je nužno povećati kvote na uvoz stranih radnika, kako prenosi N1.

Gradonačelnica Supetra Ivana Marković kazala je kako su, što se tiče turizma, travanj i svibanj podbacili. “Ali vraćamo se i na probleme lokalne samouprave, nije lako doći do otoka, cijene prijevoza… a i nedovoljan je broj trajekata. Veliki je izazov gradova i općina, prepušteni su sami sebi na neki način. Nama se ljeti poveća broj gostiju i nekoliko puta, a nemamo infrastrukturu. U to se treba uključiti država”, poručila je.

Novinari su Bernardića upitali za komentar o jučer najavljenoj kandidaturi Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. “Građani će reći svoje. Očekujemo pobjedu i vjerujemo u uspjeh”, rekao je Bernardić. “Cijeli SDP će stati iza Milanovića”, dodao je Grčić.

Komentiraj