BERNARDIĆ “Neka ministrica jedan dan bude u istospolnoj zajednici”

HINA / Denis CERIĆ

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u četvrtak je u Saboru, tijekom rasprave o Zakonu o udomiteljstvu, kazao kako se zakonom želi diskriminirati istospolne parove.

“Kada ćete djecu konačno staviti na prvo mjesto? Kada ćete građane konačno prestati dijeliti na građane prvog i građane? Kada ćete nadrasti klerikalnu zatvorenost i otvoriti se za progresivnost i promjene koje su u svijetu već odavno nastupile? Ovaj zakon je prilika da iskoračimo naprijed, ali vi biste se uporno zadržavali na mjestu ili vraćali unazad, ako treba i do srednjeg vijeka”, rekao je Bernardić.

Pitao je vladajuće čega se boje kad onemogućuju udomljavanja djece istospolnim parovima. “Bojite li se da bi djeca mogla naučiti što su ljubav, tolerancija i prihvaćanje različitosti? Bojite li se da bi mogli odrasti u bolje ljude koji ne prihvaćaju nazadnost?”, poručio je.

Ujedno je i predložio ministrici Murganić da na jedan dan uđe u ulogu partnerice u istospolnoj zajednici. “Možda otkrijete da bi u toj obitelji bili izvrsna majka ili otac. Svejedno”, zaključio je Bernardić, kako prenosi tportal.

Komentiraj