BERNARDIĆ “Narod se truje lažima kako bi se prava istina prikrila”

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je u Saboru Povjerenstvo za Agrokor.

Pozvao je premijera Andreja Plenkovića da kaže tko je pisao lex Agrokor i tko je lagao – Marić ili Ramljak. “Neka izađe pred javnost, neka prestane bježati i skrivati se u kupusu. Povjerenstvo mora nastaviti raditi. Očekujem da će pozvati Todorića, Dalić, Marića i sve aktere ove priče”, rekao je.

Bernardić je dodao kako u epilogu ovog slučaja ne bi volio gledati nekoga da guli krumpire, što se u Hrvatskoj već dogodilo. Novinare je zanimalo i je li spreman zamijeniti Orsata Miljenića i Gordana Marasa, ako to bude potrebno. “Nisu ni počeli raditi, a već ih se mijenja. Narod se truje lažima kako bi se prava istina prikrila. Da su nas vladajući poslušali u travnju ne bi do ovog došlo. Todorić je aktivirao zakon kojeg je de facto napisao Plenković odnosno vlada”, rekao je predsjednik SDP-a.

Komentirajući uvjete HDZ-a, Bernardić je upitao: “Što je sljedeći uvjet? Da član mora imati plave tenisice?”

Upitan o udruzi kršćanskih socijaldemokrata, koju osniva jedan član SDP-a, Bernardić kaže kako su članovi stranke i članovi različitih udruga. “SDP ne osniva udruge. Svaki član SDP-a može djelovati u skladu sa svojim načelima samo da ne krši zakon i statut SDP-a”, kazao je.

Komentiraj