BERNARDIĆ “Nadam se da u HNS-u ima odgovornih ljudi koji neće otići ralje HDZ-a”

HINA/ Denis CERIĆ

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u nedjelju navečer održao kje konferenciju na novinare, na kojoj je komentirao rezultate drugog kruga lokalnih izbora.

Čestitao je Obersnelu i Vrkiću na pobjedama, kao i Anki Mrak Taritaš, za koju je rekao da je bila žrtva lutanja dijela vodstva HNS-a između ljevice i desnice. “Duboko vjerujem da stanka koja 27 godina ima jasno određenje lijeve liberalne opcije, sigurno neće tako lako otići u ralje HDZ-a, pogotovo ne nakon tajnih pregovora. To bi bio presedan nezabilježen u novijoj hrvatskoj povijesti”, rekao je novinarima Bernardić.

Naglasio je da vjeruje da će u HNS-u bit dovoljno razuma da se medijske špekulacije odbace i da zajedno na sljedećim parlamentarnim izborima pokušaju zajedno vratiti stabilnost, povjerenje i budućnost zemlje. Bernardić je poručio da je SDP spreman za sljedeće parlamentarne izbore u svakom trenutku.

Rekao je da je izborne rezultate dočekao u Rijeci, jer je došao čestitati Obersnelu, koji je pokazao da je ‘Rijeka bila i ostala utvrda SDP-a’. Na pitanje s kim namjeravaju koalirati, Bernardić je rekao da računaju na sve dosadašnje partnere iz Narodne koalicije.

“Ova vlada ne funkcionira, nema ni četiri ministra”, rekao je. Dodao je da SDP nikada nije iznevjerio svoje partnere niti će to učiniti, a poručio je kako će s HNS-om i dalje razgovarati. Na pitanje boji li se da će netko pokrenuti pitanje njegove smjene, kazao je da je uspio pokrenuti stranku u kratkom roku, te da su lokalni izbori rezultat lokalnih organizacija.

Komentiraj