BERNARDIĆ ‘Ministrica Dalić je hodajući sukob interesa, to je svima jasno’

HINA

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je nakon glasanja o istražnom Povjerenstvu i ustavnim sucima okolnosti u kojima je došlo do izbora jednih i drugih.

“Nakon tri mjeseca agonije uspjeli smo natjerati HDZ da pristane na Povjerenstvo. Ovo je teško izvojevana bitka. Ovo je početak rada za bolju Hrvatsku u kojoj nitko neće moći sakriti 25 milijardi kuna”, rekao je Bernardić koji je potom govorio o određenim činjenicama vezanim uz Agrokor.

“Činjenica je da se sastanak s Todorićem dogodio, činjenica je da je sam Todorić aktivirao Lex Agrokor i činjenica je, što je potvrdio Ante Ramljak, da se sastao s predstavnicima Knightheada. Sve ostalo su spinovi i optužbe o kojima će Plenković, Martina Dalić, Todorić, pa i Petrov morati odgovarati pred Povjerenstvom”, zaključio je Bernardić.

Rekao je i kako pred Povjerenstvom očekuje Plenkovića, Ramljaka, Marića i Martinu Dalić te je još jednom pozvao premijera da odgovori na dosad neodgovorena pitanja.

“Tko je lagao, Marić ili Ramljak? Kakva je veza njega s piscima Agrokora? Ni jedan odgovor se nije dobio. Kada se nešto pita premijera, jedino se dobije priča o kupusu”, zaključio je.

Čestitao je ustavnim sucima na izboru te je rekao kako će Povjerenstvo trebati određeno vrijeme za pripremu za rad. Zahvalio je medijima, za koje je ustvrdio da bez njih i njihova pritiska Povjerenstva ne bi bilo.

Vezano uz pitanje treba li pred Povjerenstvo izvesti Zorana Milanovića, za čije vrijeme je kupljen Mercator i odobren kredit Sberbanka, rekao je kako SDP ne bježi od odgovornosti.

Komentirao je i situaciju između Martine Dalić i Ivice Todorića, rekavši kako je Matina Dalić hodajući sukob interesa.

“Ministrica Dalić pokušava spinovima povezati i stvoriti konstrukcije. Javno je poznato da je Martina Dalić hodajući sukob interesa. Na njezine optužbe nitko razuman ne mora i neće odgovarati”, rekao je Bernardić.

Dodao je i kako će Martina Dalić morati odgovarati pred Povjerenstvom i DORH-om.

Komentiraj