BERNARDIĆ "Mi smo uveli Hrvatsku u EU"

U zagrebačkom klubu Tvornica gradska organizacija SDP-a održava tematsko izvještajnu konvenciju te skup u povodu izbora za Europski parlament, javlja N1.
Čelnik SDP-a Davor Bernardić u govoru je istaknuo nužnost zajedništva.
“Hvala svima koji ste bili s nama u trenutcima kada nam je bilo najteže i hvala svima vama koji ste s nama danas – jer vjerujete da smo na dobrom putu. Vi ste srce bolje, poštenije i odgovornije Hrvatske. Bilo je trenutaka kada nam nije bilo lako, kada smo trpjeli ogromnu nepravdu i kada bez obzira na velik trud i rad koji smo uložili, nismo vidjeli željeni rezultat. Bilo je trenutaka kada su nas žestoko napadali, kada su nas pokušali estabilizirati, ali mi nikada nismo odustali. Jer da smo odustali, odustali bismo od socijaldemokracije i od svoje zemlje, a priča o SDP-u je priča o ljudima koji ne odustnu kad stvari postanu teške, nego idu naprijed, slijede svoj put, odlučni su, bore se i daju sve od sebe – to je priča o SDP-u”, kazao je Bernardić.
“Ponosan sam na vas, jer kao što kaže naš Zlatko Komadina, nitko od nas ne bi bio ovdje da nije ove velike obitelji, velike stranke, koja je u zadnjih 28 godina mijenjala Hrvatsku, rušila predrasude, uklanjala barijere, smanjivala razlike u našem društvu. Promjene su se dogodile zbog vas, jer ste vi vjerovali, jer ste nam vi to omogućili. Vi ste omogućili i dali vjeru SDP-u da dvaput mijenja našu zemlju. Vi ste omogućili 2000. godine da pregovore s Europskom unijom, kao ministar Ivice Račana, započne naš Tonino Picula – da, bili smo prvi. Bili smo prvi kada smo ostvarili gospodarski rast, kada smo podigli mirovine, kada smo podigli plaće, ojačali neovisno institucije, kada smo izgrađivali civilno društvo. Bili smo prvi kada smo sagradili moderne autoceste i povezali našu zemlju. Da, kolegice i kolege, mi smo uveli Hrvatsku u Europsku uniju. A to ste omogućili upravo vi. I zato nemojte potonuti u apatiju, u bezvoljnost. Pozivam vas da budete svjesni svoje odgovornosti, svoje uloge i snage.”
“Vjerujemo u tolerantnu Hrvatsku u kojoj bez obzira na to tko si, što si, odakle dolaziš i koga voliš – imaš šansu za uspjeh. Različitost je bogatstvo. Vjerujemo u solidarnu Hrvatsku. Vjerujemo u pravednu Hrvatsku, u kojoj su svi jednaku pred zakonom. Vjerujemo u ravnopravnu Hrvatsku, ravnopravnu u Europskoj uniji, gdje su naši građani ravnopravni građani Europske unije”, zaključio je predsjednik SDP-a.

Komentiraj