HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

BERNARDIĆ “Kad EK oprosti dug Grčkoj, možemo razmišljati o tome da Hrvatska prihvati odluku arbitraže”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u srijedu je novinarima u Saboru otkrio kako je Goran Selanec njihov kandidat za Ustavnog suca, te komentirao arbitražnu odluku u sporu sa Slovenijom.

“SDP se na svom Klubu demokratski odlučio za izbor Gorana Selanca za našeg kandidata za ustavnog suca, čovjeka koji je dokazani borac za ljudska prava, ima sjajan životopis i koji se obrazovao na prestižnim američkim sveučilištima”, rekao je Bernardić.

Naglasio je kako je Hrvatska u arbitražu sa Slovenijom ušla iskreno. “Taj proces je za nas završio. Nitko ne smije prisiljavati Hrvatsku na nešto što je duboko u suprotnosti s odlukama o međunarodnom pravu, a upravo je to da se odluke između dvije zemlje rješavaju bilateralno, da se sporovi rješavaju bilateralno. U tom procesu smo prevareni”, rekao je Bernardić dodajušći kako je svaki pritisak Europske komisije neprihvatljiv.

“Kad Europska komisija oprosti dug Grčkoj, možemo razmišljati o tome da Hrvatska prihvati odluku arbitraže. Možemo sjesti sa Slovenijom i razgovarati. Činjenica je da su Slovenci jače lobirali. Treba tražiti da se poštuju odluke Hrvatske i njezinih institucija koje su izašle iz procesa, koji je duboko kontaminiran i u kojem je Hrvatska prevarena”, naglasio je.

Komentiraj