HINA/ Tomislav PAVLEK

BERNARDIĆ “Jandorković odrađuje prljavi posao za Plenkovića”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u petak je komentirao izjavu premijera Andreja Plenkovića, koji je kazao da u Hrvatskoj ima hibridnog medijskog djelovanja. “Prije svega nije mi jasno kako su premijer i sigurnosne službe u kontradikciji. Ako premijer ima takve informacije, pozivam ga da jasno izađe s njima i napravi sve što je u njegovoj ovlasti da zaštiti građane od bilo kakvog rata, pa i hibridnog”, rekao je Bernardić za N1.

O izvješću obavještajnih službi, kaže, čitao je u medijima. “De facto je tu stavljen naglasak na cijelu aferu Agrokor. Tu je još pokušaj gašenja Povjerenstva, sve to govori da je dosta stvari sumnjivo i da se želi zataškati”, rekao je i dodao da je situacija krajnje ozbiljna.

“Jandorković, koji oko ničega nema svoj stav, de facto odrađuje prljavi posao za Andreja Plenkovića. Na Odboru za ustav priznali su da šalju u saborsku proceduru zahtjev za gašenjem Povjerenstva, glasanje će biti idući tjedan, a ne postoje zapisnici sjednica. Oni su itekako priznali da su radili suprotno Poslovniku. Stvari su istjerane na čistac. HDZ je danas konačno uhvaćen u pekmezu. Jasno je, ovaj pokušaj jasno pokazuje umiješanost Plenkovića u cijelu aferu Agrokor i to je ključ svega”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj