: Marko Prpic/PIXSELL

Bernardić: Ili se Kosor želi “oprati” ili je riječ o dogovoru u Domoljubnoj koaliciji

Potpredsjednik zagrebačke Gradske skupštine i predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić istaknuo je u utorak, komentirajući ostavku Darinka Kosora (HSLS) na mjesto predsjednika Gradske skupštine, kako smatra da postoje dva moguća razloga za ostavku: ili je riječ o dogovoru u Domoljubnoj koaliciji da HDZ preuzme Skupštinu ili se Kosor odlučio malo “oprati” i distancirati, godinu dana pred lokalne izbore

Za najave da će HDZ sad imati predsjednika Skupštine kaže da je to očekivano, jer su HDZ i stranka Bandić Milan 365 u koaliciji.

“Ili su se u Domoljubnoj koaliciji dogovorili da netko iz HDZ-a preuzme zagrebačku Gradsku skupštinu pa onda Kosor radi ustupak ili se Kosor nakon tri godine što je bio u savezu s zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, a Zagreb nema ni rezultata niti projekata, odlučio malo oprati i distancirati, godinu dana pred izbore, ne bi li na taj način malo ‘umio’ svoj imidž”, istaknuo je Bernardić, u izjavi za Hinu. Podsjetio je da je Grad Zagreb bez GUP-a i bez EU novca, a sada i bez predsjednika Gradske skupštine, “ali i dalje s Jakuševcem”, tamošnjim odlagalištem otpada.

Komentirajući najave potpredsjednice zagrebačke Gradske skupštine Jelene Pavičić Vukičević (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) da će HDZ imati predsjednika Gradske skupštine, Bernardić je rekao da je to očekivano jer su HDZ i stranka zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u koaliciji.

“To je jasno. I na državnoj razini i u Gradu Zagrebu. To smo vidjeli i na zadnjem proračunu. Prema tome, potpuno normalno i očekivano”, smatra Bernardić.

Komentiraj