Bernardić i Ostojić međusobno se optuživali u zadnjem sučeljavanju prije izbora

U HTV-ovoj Temi dana održano je sučeljavanje dvojice kandidata za predsjednika SDP-a, Ranka Ostojića i Davora Bernardića. Izbori u SDP-u održat će se sutra.

Iako su i Ostojić i Bernardić birali riječi, između dvojice kandidata ipak je zaiskrilo nakon što je Bernardić ustvrdio kako “članovima nedostaje motivacije, moj zadatak, kao budućeg predsjednika je da vratim povjerenje članova u stranku”.

Ostojić je odmah uzvratio opaskom kako je “bitno nikoga ne potcjenjivati, ni članove, ni oponente – prepustimo članicama i članovima da oni odluče tko će biti predsjednik stranke, a ne se sada tako predstavljati”.

Međusobne optužbe

Ostojić je također zamjerio svom protukandidatu jer je Zagrepčanima obećao da će se kandidirati za gradonačelnika, ali ipak to nije napravio. Bernardić nije ostao dužan, pa je uzvratio kako je Ostojić odustao od Splita nakon što je od Željka Keruma izgubio izbore u tom gradu.

“Davore, ja nikad ne bih pristao na to da se mojoj gradskoj organizaciji nameće kandidat za gradonačelnika. Kad si ti vodio listu za zagrebačku skupštinu s 24 došli smo na 12 vijećnika”, rekao je Ostojić, na što je Bernardić uzvratio da je njegova lista dobila više vijećnika od Bandićeve, te da su gradonačelničku funciju izgubili upravo zato jer je smijenjen.

Podsjetimo, Bernardić je u prvom krugu izbora u SDP-u osvojio 46 posto glasova, a Ostojić 23 posto.

 

Komentiraj