BERNARDIĆ: ‘Hrvatskoj treba platforma i vizija za 21. stoljeće’

Autor:

31.03.2017., Zagreb - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske Davor Bernardic, saborska zastupnica SDP-a Sabina Glasovac te clan inicijalnog Sredisnjeg savjeta SDP-a za obrazovanje Neven Budak predstavili su na konferenciji za medije u sjedistu stranke  model obrazovne reforme na lokalnoj razini. Davor Bernardic. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić poručio je u petak na 26. obljetnici osnutka te stranke u Varaždinskoj županiji da Hrvatskoj “treba platforma i vizija za 21. stoljeće”,  a da  svoje nacionalne interese možemo zaštititi samo radom i znanjem vrijednih ljudi.

Članovima stranke na svečanosti u varaždinskom hotelu “Turist” predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao da su “ocean promjena” koji ljudima može donijeti bolji život ne samo u Varaždinskoj županiji, nego u cijeloj Hrvatskoj.  Ocijenio je kako mnogi ovih dana pokušavaju skrenuti pozornost na krive stvari.

“Pokušavaju objasniti kako je važno da se zaštite privatne kompanije koje su 20 godina stvarale svoj rast i uspjeh na tuđem znoju i na tuđem novcu, a ne pokušavaju se zapitati kako bi Hrvatska 21. stoljeća trebala izgledati – kao društvo jednakih mogućnosti”, istaknuo je Bernardić, dodajući kako nas pokušavaju uvjeriti da minimalnu plaću u Hrvatskoj ne treba dignuti, a koliko vrijedi minimalna plaća, najbolje znaju vrijedni radnici koji svojoj djeci ne mogu platiti odgovarajuće školovanje.

Ocijenio je i da je Hrvatskoj više nego ikad potrebna reforma obrazovanja i dijalog.

“Pokušavaju nametnuti smjer da u Hrvatskoj platforma za viziju Hrvatske 21. stoljeća nije potrebna. Potrebna je jer Hrvatska od svoje samostalnosti nije imala niti jedan važniji plan”, rekao je Bernardić i poručio da Hrvatskoj ne trebaju povjerenstva koja će “odlučiti o tome da je počinjen fašizam” ili na koji način zaštititi nacionalne interese.

“Svoje nacionalne interese možemo zaštititi samo radom i znanjem vrijednih ljudi. Hrvatski sjever nameće nove standarde i nakon 26 godina SDP-a u Varaždinskoj županiji sada kreće na put rasta i razvoja”, rekao je predsjednik SDP-a, ističući da će to učiniti s kandidatom za varaždinskoga gradonačelnika Alenom Kišićem i s kandidatkinjom za zamjenicu župana Barbarom Antolić Vuporom.
Predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek istaknuo je da stranka lokalne izbore dočekuje jača i spremnija nego ikad.

“Imamo svojeg kandidata za gradonačelnika koji predvodi listu pet stranaka. Doći u priliku da vas koalicijski partneri, posebno HNS, podrže na poziciji gradonačelnika i na čelu liste za Gradsko vijeće nije bilo lako. To se nije dogodilo slučajno, nego iza toga stoji predani rad članova”, rekao je Habek i dodao da u Ludbregu idu po novi mandat te da su u Novome Marofu i Ivancu ozbiljni izazivači.

“Sve ankete pokazuju da smo najjača politička opcija u Varaždinu, a da u županiji dišemo za vratom partnerskome HNS-u. Stvorili smo u Varaždinskoj županiji jaku, stabilnu i prepoznatljivu stranku koja je pokretač pozitivnih promjena, čije rezultate i vjerodostojnost građani podržavaju. Hrvatski sjever je odavno prepoznao SDP”, istaknuo je predsjednik varaždinskoga županijskog SDP-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)