Bernardić: “Grbin će biti premijer kad na vrbi rodi grožđe, a Milanović je jedina oporba”

Nekadašnji predsjednik SDP-a, saborski zastupnik Socijaldemokrata Davor Bernardić u srijedu je za n1 komentirao političke aktualnosti.

Govoreći o promjeni izbornih jedinica koju je predložio SDP, rekao je da misli da je to u ovom trenutku sporedna stvar. “Dok ljudi teško žive zato što inflacija naprosto proždire gospodarski rast, cijene rastu, cijene plina rastu, cijena struje prijete da će narasti. Prvo pitanje kako spriječiti udar na životni standard građana. Zato smo mi u klubu Socijaldemokrata predložili da ovaj petak glasamo o zamrzavanju cijena osnovnih životnih namirnica”, rekao je.

“Neka se SDP bavi izbornim inženjeringom, a mi se bavimo kako da građanima u ovoj zemlji omogućimo da žive bolje”, rekao je Bernardić i dodao da se slaže da treba uskladiti broj stanovnika po izbornim jedinicama.

Socijaldemokati, kaže, žele središte odlučivanja vratiti u parlament. “Kroz Sabor se treba djelovati da je najvažnije sidro političkog odlučivanja u Hrvatskoj upravo Hrvatski sabor. Ovdje se svaki petak gore sjednu dizači ruku vladajuće stranke i to jednostavno nema nikakvog smisla”, rekao je za N1.

O izjavi Peđe Grbina da je spreman biti premijer, kaže da je to ‘što peđa govori potpuno nebitno’. “Znate onu narodnu – bit će premijer kad na vrbi rodi grožđe. Ne bih stavio ni lipu na njega”, poručio je.

Slaže se s predsjednikom Zoranom Milanovićem, koji je izjavio da je u ovom trenutku on jedina opozicija aktualnoj vlasti. “Mi smo u procesu formiranja, vjerujemo da ćemo odigrati značajnu rolu u političkom životu Hrvatske. Normalno je očekivati da je predsjednik koji nema nikakve ovlasti je jedna glasna opozicija aktualne vlasti”, zaključio je Bernardić.

Komentiraj