Patrik Macek/PIXSELL

BERNARDIĆ “Današnji mailovi su dokaz da su pogodovali Knightheadu”

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić u utorak je održao izvanrednu konferenciju za novinare na kojoj je komentirao nastavak afere Hotmail i nove mailove koje je danas objavila N1 televizija.

“Curenje novih mailova potvrđuje sve što smo zadnjih nekoliko mjeseci govorili – potvrđuje da smo bili u pravu kad smo govorili da je lex Agrokor namještaljka koja je omogućila Plenkovićevim prijateljima iz gurpe Borg da izvuku milijune. U tajnosti su pripremali lex Agrokor da kasnije na temelju toga izvuku korist”, rekao je Bernardić i dodao kako su danas objavljeni mailovi konačna potvrda da su kroz pisanje zakona direktno pogodovali fondu Knighthead.

“To se u Hrvatskoj zove trgovanje povlaštenim informacijama i pogodovanje. To je po hrvatskim zakonima još uvijek kazneno djelo. Da bi pokušali prikriti legalnu pljačku iz zakona su izbacili nadzor i kontrolu izvanrednog povjerenika Ramljaka, kao i njegovu obvezu podnošenja izvještaja”, kazao je Bernardić.

Rekao je kako se tu radi ne samo o političkoj, već i o kaznenoj odgovornosti. “Podsjetio bih glavnog državnog odvjetnika da je Plenković to potvrdio kada je pozvao savjetnike da vrate novac te smijenio Ramljaka i Dalić. Pitanje je samo kako će njegovi prijatelji vratiti tu uslugu. Bilo bi zgodno kada bi javnost saznala i taj detalj. Jasno je da je to pitanje za DORH. Gdje je glavni državni odvjetnik? Svaki dan je sve više pitanja, a on ne čini ništa. Zašto, koga štiti? Predsjednika Vlade? Odgovornost je sada samo na glavnom državnom odvjetniku, a on nažalost po tom pitanju ne čini ništa dok građani gube povjerenje u pravosuđe”, zaključio je predsjednik SDP-a.

Komentiraj