BERNARDIĆ: “Današnja Hrvatska je ispod potencijala”

Restart koalicija u srijedu je na konferenciji za novinare predstavila gospodarski program.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić je rekao da je današnja Hrvatska ispod svih potencijala. Istaknuo je da su već najavili velike promjene koje će Hrvatsku učiniti boljim mjestom za život.

“Današnja Hrvatska je ispod svih potencijala. Hrvatska je i prije krize gospodarski zaostajala, nisu se koristili svi instrumenti rasta i razvoja. Umjesto da se približavamo europskom prosjeku, udaljavali smo se od njega i primicali dnu ljestvice kad je u pitanju standard života građana”, rekao je Bernardić i dodao da je pandemija koronavirusa dodatno pogodila gospodarski i društveni život, no i da je HDZ zemlju ostavio u lošem stanju.

“Imamo pad BDP-a više od 10%, ostavili su zemlju s rekordnim državnim dugom od 315 milijardi kuna. Nezaposlenost je za 42.000 ljudi veća nego prošle godine. Kriza uzima danak, a aktualna vlast nije adekvatno odgovorila na krizu”, rekoa je Bernardić.

Napomenuo je da je fokus gospodarskog programa Restart koalicije donijeti mjere koje Vlada nije: “HDZ je, kako bi pobjegao od odgovornosti, pobjegao u izbore.”

Prioritete su prilagodili politikama i prioritetima Europske unije, dodao je i napomenuo da se Hrvatska nalazi na začelju po korištenju europskih sredstava, što planiraju promijeniti, prenosi N1.

Komentiraj