Patrik Macek/PIXSELL

BERNARDIĆ “Curenje dokumenata ugroza je za nacionalnu sigurnost”

Saborski zastupnici SDP-a Ranko Ostojić, Franko Vidović i Davor Bernardić održali su u petak konferenciju za novinare u Saboru.

Ostojić je ponovio kako je saborski Odbor za nacionalnu sigurnost dobio očitovanje SOA-e o slučaju Tolušić, no kazao kako ne može govoriti o detaljima. Naveo je kako nije dobio odgovor na pitanje kako se moglo dogoditi da dokument izađe u javnost te da se o svemu sazna iz medija.

Dodao je kako može zaključiti da je SOA dostavila DORH-u sumnje o postupanju, ali zatražio je od njih dodatni odgovor. Ostojić je poručio i kako je od Vojno sigurnosno-obavještajne agencije zatražio očitovanje o curenju informacija o nabavi izraelskih borbenih aviona.

Vidović se upitao kako je moguće da premijer ne reagira kad se takvi dokumenti objave, jer to predstavlja i štetu za međunarodni ugled Hrvatske, jer te dokumente čitaju i drugi. Naglasio je kako su dokumenti objavljeni manje od 24 sata otkako je ministar Damir Krstičević rekao da postoje i drugi dokumenti. “o je stvar poštivanja institucija i zaštite sigurnosti, posebno kad je u pitanju MORH”, kaže Vidović, prenosi Dnevnik.hr.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić kazao je da curenje dokumentara dodatno kompromitira sigurnosni sustav ove zemlje i ugroza je za nacionalnu sigurnost. Dodao je kako SDP traži hitnu istragu i postupanje DORH-a. Imam osjećaj da Vlada potiče to curenje informacija, umjesto da to spriječi”, kaže Bernardić.

“Ako su Tolušićeve fotografije pitanje nacionalne sigurnosti, onda je sigurno pitanje nacionalne sigurnosti i curenje povjerljivih informacija iz sigurnosnog sustava. Naš zadatak je da to spriječimo. To je razlog za odlazak ljudi iz zemlje”, poručio je predsjednik SDP-a.

Komentiraj