BERNARDIĆ “Apsurdna situacija u kojoj se Kuščevića za nagradu pošalje u sabor”

Autor:

Slavko Midzor/PIXSELL

Šef SDP-a Davor Bernardić izjavio je kako policijski izvidi vezani za aferu oko imovine bivšeg ministra i sadašnjeg saborskog zastupnika HDZ-a Lovre Kuščevića potvrđuju da ga je premijer Andrej Plenković morao ranije smijeniti zbog ozbiljne sumnje na korupciju.

Bernardić je u Lokvama, gdje je nazočio svečanoj sjednici Općinskog vijeća, istaknuo da SDP zbog ovakvih slučajeva inzistira na provedbi svog antikorupcijskog plana, “kako bogaćenje ministara i državnih dužnosnika, dok ljudi zbog lošeg standarda napuštaju Hrvatsku ili kopaju po kontejnerima, ne bude više moguće”. Apsurdnom je ocijenio “situaciju u kojoj se Kuščevića za nagradu pošalje u sabor”.

Na novinarski upit da komentira fotografiju objavljenu u medijima na kojoj se vidi da je u Kuščevićevoj vili na Braču istaknuta slika ustaškog poglavnika Ante Pavelića, Bernardić je odgovorio kako je to, ako je istina, “nedopustivo i sramotno”.

Vezano za Dubravku Šuicu kao HDZ-ovu kandidatkinju za povjerenicu Europske komisije kazao je kako bi najvažnije pitanje trebalo biti kakve će građani imati koristi od povjerenice i koji je plan Šuice ili bilo koga drugoga koga predloži vlada.

“Hoće li zbog toga rasti plaće i građani živjeti bolje?” upitao je i istaknuo kako bi Hrvatska trebala biti autonomna u izboru svog kandidata za povjerenika “pa se Plenković nema potrebe dodvoravati šefici Europske komisije”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.