FaH

Berlusconi: mama koja doji ne može biti gradonačelnica Rima

Rim su prema legendi osnovali napušteni blizanci Romul i Rem koje je svojim mlijekom nahranila vučica Martia, a u legendu bi mogla ući i najnovija izjava Silvija Berlusconija prema kojoj su dojenje i vođenje talijanske prijestolnice nespojive aktivnosti.

Bivši se talijanski premijer, poznat po mnogim skandaloznim izjavama dok je još bio na funkciji, uključio u kampanju koja se vodi oko izbora novog gradonačelnika Rima jer se za to mjesto kao kandidatkinja spominje i žena koja će uskoro roditi.

“Rim ima užasne probleme i biti mu gradonačelnikom znači raditi 14 sati dnevno bez prestanka. Jasno je da to nije posao za ženu koja će postati mama”, kazao je Brelusconi u razgovoru za talijanski radio, složivši se s jednim drugim političarom istog mišljenja da bi se Giorgia Meloni iz stranke Fratelli d’Italia umjesto politici u kritičnom razdoblju za ženu morala “posvetiti dojenju”.

O pitanju može li žena uz majčinske dužnosti obavljati i istaknutu političku poziciju u Italiji se tim povodom povela žestoka debata, pa je reagirao i aktuualni premijer Matteo  Renzi, rekavši da to nije nespojivo i da ne vidi u čemu je problem.

Točan datum kad će Rimljani birati gradonačelnika ili gradonačelnicu još nije određen, a spominje se  lipanj, mjesec kad bi Meloni trebala roditi.

Ne želeći se osvrtati na neke mačističke opaske muških kolega, Meloni  je rekla da vjeruje kako može biti dobra majka i dobra gradonačelnica jer, po njenim riječima, mnogim ženama uspijeva spojiti majčinske i službene obveze, pa i u  težim okolnostima od njenih.

Komentiraj