Berlinski punk krmelji u Močvari

Močvara

Beat City & Wolfbad Squad u srijedu će predstaviti ”Večer berlinskih krmelja” na kojoj će nastupiti dva berlinska benda, Puff i Countroaches.

”Eksodus mladih Europljana u smjeru Berlina kako bi tamo dangubili sa stilom poprimio je alarmantne razmjere. Po nekim smjelim predviđanjima, 2025. godine prosječna starost stanovništva u drugim Europskim gradovima bit će 60 godina – svi mlađi do tad će se već preseliti u Berlin. A za roditelje koji se pitaju što njihovi sinovi i kćeri koji su još do jučer donosili doma odlične ocjene sada rade u tom velikom gradu, Beat City nudi odgovor – sviraju u ovakvim bandovima:

Puff je neurotični synth-punk koji smrdi po pišalini, negdje na pola puta između Spitsa i ranih Neu Deutsche Welle bandova tipa Ideal, Fehlfarben ili Abwärts. Izdali su 7-inč i album za naš omiljeni Slovenly Recordings, točnije za podetiketu Mondo Mongo posvećenu bandovima koji ne pjevaju na engleskom. Puff su ispravno procijenili da punk najbolje zvuči kad se pjeva na svom jeziku, pogotovo ako je taj jezik njemački jer, kao što je dobro poznato, njemački je najbolji jezik za punk!

Countroaches: kako se zovu, tako i zvuče! Band šilji ružnu kombinaciju HC-a i noisea, srodnu topotu nožica 10.000 žohara amplificiranom 10.000 puta. Soundtrack života čovjeka s uznapredovalim tinitusom”, napisao je u najavi glavni igrač u promotorskoj kući Beat City, Vjeran Pavlinić.

Ovaj koncert je početak proslave 18. rođendana Močvare koji će trajati 18 dana.

Komentiraj