Njemački tužitelj u srijedu je objavio kako je u Berlinu uhićen 40-godišni Tunižanin, za kojeg se sumnja da je povezan s prošlotjednim terorističkim napadom na božićni sajam u kojem je poginulo 12 osoba, prenosi BBC.

Broj uhićenog Tunižanina pronađen je u telefonu Anisa Amrija, koji se ukradenim kamionom zabio u mnoštvo na božićnom sajmu. Njemački mediji javljaju kako je policija pretražila kuću i radno mjesto muškarca u berlinskoj četvrti Tempelhof. Dužnosnici imaju vremena do četvrtka kako bi se izjasnili hoće li ga i formalno uhititi.

Amrija je prošlog petka u Milanu ubila policija, četiri dana nakon napada. 24-godišnji Tunižanin otvorio je vatru na policajce, pri čemu je jednog ranio.

U međuvremenu, nizozemska policija istražuje da li je Amri stigao u njihovu zemlju neposredno nakon napada na Berlin. Kod Amrija je, naime, pronađena neiskorištena SIM kartica iz Nizozemske. Policija vjeruje da je snimljen CCTV kamerama u Nijmegenu, odakle je, vjeruje se, otputovao u Lyon Party-Dieu te u Milan preko Chamberyja i Torina.

Komentiraj