Berhalter: “Igrači su dali sve od sebe, lijepo je da smo u drugi krug prošli bez izgubljene utakmice”

Nogometna reprezentacija SAD-a u izravnom je dvoboju za drugo mjesto u skupini B koje vodi u osminu finala Svjetskog prvenstva svladala Iran s 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Christian Pulišić u 38. minuti.

Gregg Berhalter, izbornik Sjedinjenih Američkih Država: “U prvom poluvremenu smo pokazali što znamo i kako napadački dobri možemo biti. U drugom dijelu smo bili čvrsti i odlučni. Igrači su dali sve od sebe i lijepa je činjenica da smo u drugi krug prošli bez izgubljene utakmice. Pulišić? Nemam dovoljno kvalitetne riječi da ga pohvalim. On je talentom gledano naš najbolji igrač, ali je i pravi radnik. Uvijek prednjači. Nažalost, ozlijedio se i ubrzo ćemo znati koliko je njegova ozljeda teška”.

Carlos Queiroz, izbornik nogometaša Irana: “U prvom poluvremenu je naš suparnik potpuno dominirao. Otvorili su utakmicu bolje od nas, bili su brži i imali su kontrolu svega. Zaslužili su taj pogodak koji ih je na kraju odveo dalje. No, vratili smo se u drugom poluvremenu. Zaustavili smo SAD-e i napadali smo, ali nažalost ni jednu šansu nismo realizirali. Ni nogomet nekada nije pravedan, ali SAD zasluženo ide dalje. Želim im svu sreću na turniru”.

SAD pobijedio Iran i izborio osminu finala

Komentiraj