Turisti

Beogradski turisti u KSET-u

Iako je ljetna sezona na odmaku, beogradski ‘Turisti’ konačno dolaze u Zagreb.

Grupa ‘Turisti’ drugi put nastupit će u Hrvatskoj, i to u zagrebačkom KSET-u u petak (28. rujna). Prvi put nastupili su ovog ljeta na TAM TAM Music Festivalu u Sućuraju na Hvaru i opravdali status headlinera.

Priča o ovom neobičnom bendu se za kratko vrijeme raširila kao nešto najuzbudljivije što se trenutno događa na regionalnoj glazbenoj sceni. Nastali su kao projekt Boška Mijuškovića, jednog od istaknutijih predstavnika mlađe rock generacije, koji je stekao ime talentiranog glazbenika kao član značajnih bendova poput Straight Mickey and the Boyz, Škrtice, a ranije Seine, Zemlja gruva, Lollobrigida i suradnik bendova kao što su Partibrejkers i Veliki Prezir. U ovom projektu od samog početka priključio mu se i mlađi brat Nikola Džimi Mijušković.

”Turisti su na neki način solo projekt, ali u mnogome zasnovan na obiteljskoj manufakturi, prije svega mene i mog mlađeg brata Džimija. Ne postoji točan dan kada su nastali Turisti, jer se takva ideja razvijala godinama u mojoj sobi, sa mnom i mojim zanimanjima za muziku”, rekao je Mijušković u razgovoru za portal noizz.

Njihov prvi album naziva ‘Levo ili Desno’ koji slovi za jedno od najiščekivanijih izdanja u 2018. godini je objavljen za nezavisnu makedonsku diskografsku kuću Balkan Veliki. Album je producirao Niko Potočnjak, čest gost u KSET-u.

‘Levo ili Desno’ moguće je preslušati na Bandcamp profilu izdavača Balkan Veliki.

Komentiraj