BEOGRADSKI PRIDE: Uz sudionike Europridea, na ulicama i tisuće ekstremista

Organizatori beogradske Parade ponosa koja je ove godine završni dio Europridea, najavili su da će se skup održati unatoč najavljenoj zabrani srpskih vlasti. Istovremeno, uz potporu SPC-a očekuje se i okupljanje velikog broja kontraprosvjednika

Odluke Vlade će se poštovati. Ako je neki skup zabranjen, taj skup bit će zabranjen… To što ste odlučili imati, država je odlučila da nećete imati – i točka. Mogu me zvati Joseph Biden, Putin, Zelenskij, Erdoğan – neće biti promjene te odluke. To ste valjda naučili, kako se država ponaša. Država mjeri bezbroj puta i kada prelomi i donese odluku, ona se poštuje“, govorio je 30. kolovoza predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdeći da je Vlada čiji rad apsolutno kontrolira zabranila održavanje Parade ponosa, planirane za 17. rujna, u okviru višednevne manifestacije Europride 2022, čije je domaćinstvo Beograd, uz mnogo truda, osvojio 2019. godine, u oštroj borbi s konkurentima iz Španjolske, Irske i Portugala.

Vučić je 30. kolovoza govorio o odluci Vlade Srbije, koja je u tehničkom mandatu jer novi kabinet nije formiran ni pet mjeseci poslije izbora, održanih početkom travnja. Predsjednica Vlade i dalje će biti Ana Brnabić, ali sastav njenog kabineta nije poznat. Ana Brnabić je pripadnica gej zajednice i tvrdnje o stavu svoje vlade o onemogućavanju Parade ponosa ocijenila je više kao molbu nego kao zabranu….

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]