Beogradski festival igre

Beogradski festival igre predstavljen u Zagrebu

Ured za kulturu Grada Zagreba podržao je inicijativu organizatora Beogradskog festivala igre, zbog sve većeg interesa publike, da se program službeno predstavi na posebnom događaju u Zagrebu.

Šesnaesto izdanje plesnog festivala se održava od 22. ožujka do 12. travnja, događanje je poznato kao jedan od najvažnijih svjetskih festivala suvremenog plesa.

“Zagrebački plesni centar i Beogradski festival igre, dio su Dance Culture Union mreže koja uključuje i NR Kinu te zemlje jugoistočne Europe. Vjerujemo kako je ovo početak još jedne kulturne suradnje”, rekla je Martina Nevistić, voditeljica plesnog programa ZPC-a.

“Smatram da je ovo početak prekrasne suradnje, kao i početak cirkulacije informacija između zagrebačkih i beogradskih umjetnika i zaljubljenika u plesnu umjetnost kroz koji će se bolje razumjeti Beogradski festival igre”, kazala je Aja Jung, direktorica Beogradskog festivala igre.

Festival će ove godine predstaviti 16 plesnih skupina iz jedanaest zemalja, s ukupno 19 koreografskih ostavrenja, kao i 25 sola i dueta. Države koje sudjeluju su Francuska, Belgija, Italija, Španjolska, Njemačka, SAD, Izrael, Kanada, Nizozemska, Južna Afrika i Sjeverna Koreja.

Glavni program festivala odvijat će se u Beogradu, Novom Sadu i Vršcu. Tokom godina ovaj kulturni event je “postao mjesto gdje se otkrivaju nove produkcije i s jednakom pažnjom predstavljaju poznati i mladi autori”.

 

Komentiraj