Prva rasprava u sudskom postupku protiv petero državljana Srbije optuženih za pokušaj ilegalnog prebacivanja preko državne granice osmero Afganistanaca, odgođena je jer je izostao posljednji na optužnoj listi, Dragan Radosavljević iz Beograda. On je, piše Novi list, progutao bateriju i žilet, te mu je pružena liječnička pomoć u zagrebačkoj Bolnici za osobe lišene slobode.

Sljedeća rasprava zakazana je za kraj siječnja kad se očekuje i prisustvo peterooptuženog Radosavljevića koji će se u međuvremenu i oporaviti tako da može pratiti tijek rasprave.

Četvero njih, 38-godišnji Goran Jovanović iz Beograda, 53-godišnji Sabri Lipovica iz Novog Sada, 58-godišnji Dragoljub Jovanović, također iz Beograda, kao i posljednji na optužnom aktu ujedno i najmlađi, 21-godišnji Dragan Radosavljević, nalaze se u istražnom zatvoru od srpnja prošle godine, kad su i uhićeni. Na slobodu je puštena 46-godišnja Snežana Benić.

Skupina je preko granice pokušala prebaciti osam državljana Afganistana. Petorka se sumnjiči za neutvrđen iznos novaca koji su uzeli od Afganistanaca, ali najmanje 500 eura.

Komentiraj