Beograđani prosvjedovali protiv Vučića, on izjavio da ga prosvjed ne brine

U Beogradu je u četvrtak navečer ispred ureda predsjednika Srbije održan jednosatni prosvjed protiv vlasti šefa države Aleksandra Vučića, a okončan je bez incidenata.

Prosvjed je organiziran kao nastavak akcije “Bukom protiv diktature”, koja je prethodno, zbog policijskog sata, nekoliko dana trajala iz stanova, balkona i terasa, odakle su građani bukom pokazivali nezadovoljstvo potezima vlasti tijekom epidemije koronavirusa.

Ispred ureda šefa države okupilo se nekoliko stotina građana, te pojedini čelnici stranaka iz oporbenog Saveza za Srbiju, a prosvjed je počeo pljeskom zahvalnosti liječnicima i zdravstvenom sustavu za borbu s covidom-19, da bi se nastavio bukom: zviždaljkama, trubama i povicima “Ua Vučiću”, “Uhitite Vučića”, “Vučiću liječi se”, “Vučiću lopove”.

Zgradu Predsjedništva osiguravali su pripadnici specijalne vojne postrojbe “Kobre”, koji su dio sigurnosnog sustava predsjednika Republike, te skupina privatnih zaštitara, a nakon sat vremena skup je završen mirno i okupljeni su se razišli.

Komentirajući prosvjedni skup, Vučić je večeras na početku gostovanja u emisiji “Ćirilica” komercijalne TV Happy, rekao kako ga nije zabrinuo prosvjed i poruke sudionika “jer nije čuo nikakav program, samo uvrede”.

Zabrinut je jer su se, kako je rekao, ljudi okupili ne poštivajući savjete liječnika o izbjegavanju skupova i socijalnih kontakata.

“Uvijek se radujem tim demonstracijama jer ponekad možete čuti i nešto korisno, da nešto niste dobro napravili. Ja nemam problem s demonstracijama i lupanjem u lonce”, rekao je Vučić.

U Srbiji je četvrtak 7. svibnja, poslije ukidanja izvanrednog stanja uvedenog 15. ožujka zbog pandemije koronavirusa, prvi dan bez policijskog sata i zabrane kretanja starijim od 65 godina.

Komentiraj