BEOGRAD: Nezavisni novinari trpjeli suzavac i nasilje da objektivno izvijeste s prosvjeda

 

Za razliku od Vučićevih, nezavisni novinari u Srbiji noćas su zajedno s građanima trpjeli policijski suzavac i nasilje kako bi izvijestili što se događa u središtu glavnog grada.

Jelena Zorić, Tatjana Aleksić, Žaklina Tatalović i Sanja Sovrić četiri su novinarke N1 televizije, koje su zajedno sa svojim snimateljima cijelu noć pratile prosvjede u Beogradu. Oni su, doslovno, iznijeli su nemirnu noć u programu uživo.

“Još me boli glava od suzavca, ali jedino što sam željela, i nadam se uspjela, jest da izvještavam profesionalno, objektivno i nepristrano”, izjavila je Zorić nakon što je na društvenim mrežama dobila niz pohvala za izvještavanje ispred zgrade srpskog parlamenta.

“Fotografija na kojoj s mjesta događaja izvještava očiju nateklih od suzavca preplavila je društvene mreže, a mnogi su je proglasili ‘definicijom pravog novinarstva”, navodi nova.rs u reportaži o Zorić, navodeći kako je postala “jedna od heroina sinoćnjeg protesta”.

“Jelena Zorić s N1, vrlo uvjerljiva i hrabra. Sve najbolje u novinarskom smislu ona je večeras izvukla!”, jedan je od komentara na njezino izvještavanje s prosvjeda.

Zanimljivo je da je samo N1 televizija imala uživo prijenos s beogradskih ulica, dok se, primjerice, na RTS-u prikazivao film Jackiea Chana.

Jelena Zorić i snimatelj prvi su stigli na ulice Beograda, kasnije su im se pridružile ostale reporterske ekipe te televizije. Prema riječima jednog korisnika Twittera: “Jelena Zorić poslije ovog izvještavanja ima više vojnog iskustva od ministra Vulina”.

Na društvenim mrežama komentatori su hvalili poteze novinara N1 televizije i isticale činjenicu da su ovu nemirnu beogradsku noć ‘na leđima iznijele hrabre žene’.

 

Komentiraj