Benčić: “Zagreb više nije bankomat za neke interesne grupe, a Vuković, nek stane pred kamere”

Saborska zastupnica iz redova platforme Možemo!, Sandra Benčić potvrdila je navode razriješenog predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Nikole Vukovića koji je kazao kako su se sastali.

U razgovoru za N1 Benčić je kazala kako je sastanak uslijedio nakon njegovog razrješenja te da je isti iniciran preko Juričana s kojim je Vuković u prijateljskim odnosima zbog čega joj to uopće nije bilo čudno.

“Dobila sam informaciju da se on želi sastati sa mnom. Kad netko želi razgovor, najčešće ga i dobije. Vuković je došao na sastanak nakon što mu je priopćeno da je razriješen. To je i bio moj uvjet. Pristala sam jer sam vidjela da ima potrebu razgovarati, da želi iznijeti neke stvari, pa čak i ako to podrazumijeva da dva sata moram sjediti da bi se on istresao… “, rekla je Benčić te dodala kako bi se pozivu odazvala i da nije išao preko posrednika Juričana.

Mišel Jakšić o upravljanju Zagrebom: “Cijela ekipa našla se kao hrčak u kolutu i ne može van”

“Ne, njemu je tada već bilo rečeno. I ja sam mu to rekla, da ću se naći s  njim kad bude razriješen. On je u tom trenutku dakle bio svjestan da je razriješen. Vuković ne staje pred kamere, za razliku od mene i gradonačelnika. Pitajte ga zašto nije bilo komunikacije između članova uprave. Ja mislim da se nešto da zaključiti iz toga što on ne staje pred novinare i ne odgovara na pitanja”, kazala je Benčić za N1.

Dodala je i dane ne razumije zbog čega gospodin Vuković “to tako radi”, te kako ona o njemu ne želi ružno govoriti.

“Nikad nije bilo riječi o samoj odluci jer je ta odluka bila gotova. Jer je to bila već gotova odluka. Ne možemo stvari tumačiti u kontekstu naknadnih okolnosti. Da smo znali da će tako biti, odluka bi vjerojatno bila drugačija. U tom trenutku je situacija bila takva da se morala postaviti krizna uprava koja će zaustaviti sve stvari i nekako stabilizirati Holding. Tada se to činilo kao dobar izbor”, nastavlja Benčić.

Gradonačelnik Tomašević: “Nije bilo nikakvog političkog kadroviranja”

Potvrdila je i da je o satanku naknadno obavijestila i gradonačelnika Tomaševića.
“Sad se pokušava insinuirati oko tog sastanka. Mislim da bi bilo pogrešno da nismo razgovarali”, kazala je.

“U kontekstu svega što se događa ne postoji niti jedna pritužba da postoji bilo kakva nezakonitost, znali smo, najavili smo građanima i ja ću ponovno reći: činjenica da Zagreb više nije bankomat za određene interesne grupe stvara velike napade, mi smo na to računali i njih će sigurno biti još. Sigurno da gradska uprava će se odupirati i nećemo popustiti u nastojanjima da se koruptivna hobotnica rasformira do kraja. Neće se više musti novce iz gradskog proračuna kako se muzlo. Štogod nam drugi radili i koliko god nas napadali mi ćemo nastaviti tako. Građani jako dobro znaju isto tako da su nas zadužili da ćemo izdržat. Ako ikada itko kaže da smo napravili nešto protuzakonito, prva ću stati pred građane. Prihvatiti poziv na sastanak nije ni nemoralno niti protuzakonito”, poručila je Benčić.

Možemo! smatra da su napadi na Tomaševića dio šireg plana za destabilizaciju stanja u ZGH-u i Zagrebu

Komentiraj