BENČIĆ O JANDROKOVIĆU ‘Ovo me podsjeća na Sanadera i službeni avion, a frajer prodao Inu’

Autor:

Zagreb, 09.06.2024 - Doček rezultata izbora za Europski parlament u stožeru Možemo!. Na fotografiji Sandra Benčić.
foto HINA/ Denis CERIĆ /dc

HINA/Denis CERIĆ

Koordinatorica i saborska zastupnica Možemo! Sandra Benčić gostovala je na televiziji N1 gdje je komentirala slučaj predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je Vladinim avionom otputovao na nogometnu utakmicu na Europsko prvenstvo, a sa sobom je poveo i sina.

“Mi se nismo pretjerano bavili ovim pitanjem iz jednog jednostavnog razloga. Ne možete sve propisati, ali morate imati neki osjećaj kao političar što je primjereno, a što nije. Neki od nas malo više paze, upravo zato da bi se stvarala neka pozitivnija percepcija javnosti što dužnosnik jest i što su njegova prava i obaveze i zbog tog vraćanja povjerenja”, rekla je Benčić.

Ova situacija, kaže Benčić, podsjeća je na jednu iz prošlosti.

“Mene to podsjeća na jednu situaciju iz prošlosti – kad smo se šest mjeseci bavili Sanaderovim odlaskom u Veronu službenim avionom. Za to vrijeme, dok smo se mi bavili tim i to je bila top afera, frajer je za 10 milijuna eura prodao, dakle dao na upravljanje Mađarima stratešku, energetsku kompaniju, broj jedan u Hrvatskoj, a mi smo se bavili njegovim odlascima u operu“, kaže Benčić.

TAKO VAM JE TO Bačić: ‘Jandrokovićev put u Berlin bio je službeni posjet. Ići će i Plenković’

“Mi paralelno uz ovu situaciju imamo situaciju da je država propustila napraviti dokapitalizaciju Petrokemiji – da više nema kontrolni paket u Petrokemiji, a da je državni udio pao na 20 posto. Je li došlo do toga da ih je izigrao turski investitor? Ili su to namjerno napravili? Time se nitko ne bavi, a ja bih voljela da se time bavimo. To je strateško pitanje koje će imati dalekosežne posljedice“, ističe Benčić.

Naglašava da to ne znači da se ne treba baviti i ovim pitanjem korištenja službenog aviona.

“Ali nije primjerena težina koja se daje nekim ovakvim slučajevima i onima koji su zaista teški propusti ove vlade”, zaključila je za N1.

PUTUJU U HAMBURG Plenković i niz ministara bodrit će Vatrene na utakmici s Albanijom

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Avatar photo
Marijan

prije 4 tjedna

Tu je "gospodza na federe" u pravu. Treba se baviti pravim temama, to što je Njonjo koristio službeni avion kako bi vozio i sina... je sporedno odnosno dobrodošla magla za obmanu.