Ben Affleck progovorio o alkoholizmu i mentalnim bolestima u obitelji

Ben Affleck, 47-godišnji glumac i redatelj, osvajač dva Oscara za filmove „Argo“ i „Dobri Will Hunting“, u utorak je u intervjuu za New York Times otvoreno progovorio o svom alkoholizmu, propasti braka i gubitku uloge Batmana. Na početku, Affleck je priznao kako se bori s opsesivno-kompulzivnim poremećajem te kaže kako ljudi s ovim poremećajem, a on se svrstao u njih,  neprestano osjećaju neugodu i trude se da je uklone. „Nastojiš se osjećati bolje tako što jedeš, piješ, seksaš se, kockaš,  šopingiraš ili radiš nešto drugo. Ali na kraju ti je život još grozniji. A onda sve to radiš još više nastojeći da ta neugoda nestane. Onda počinje stvarna bol. To se meni dogodilo“.

Ono što se zna jest da Affleck već dugo godina ima problema s alkoholom. „Dugo vremena pio sam relativno normalno. Kada mi se brak počeo raspadati počeo sam piti sve više i više. Bilo je to 2015, 2016. godine. Moj alkoholizam, naravno, prouzrokovao je još veće bračne probleme“, priznao je Affleck koji se 2018. godine razveo od Jennifer Garner s kojom ima troje djece. „Najviše žalim zbog razvoda“, rekao je.

Osim braka, propala mu je i uloga Batmana.  Affleck je glumio Batmana u filmu „Batman V Superman: Zora pravednika“ 2016. godine te u filmu „Liga pravde“ 2017. godine. Bilo je najavljeno da će Affleck ne samo ponovo glumiti Batmana već i da će režirati novi film s popularnim strip junakom.“Nekome sam pokazao scenarij za taj film, a on mi je rekao ‘mislim da je scenarij dobar. Jednako tako mislim da ćeš se opijati do smrti ako ćeš prolaziti kroz ovo kroz što sada prolaziš’“. Za novog redatelja odabran je Matt Reeves koji je odbacio Affleckov scenarij a za novog Batmana odabran je Robert Pattison.

Bilo je to 2018. godine, u vrijeme Affleckovog trećeg odlaska na liječenje od alkoholizma. Prvi puta se liječio 2001., drugi puta 2017.  Priznao je da je u obitelji imao nekoliko slučajeva alkoholizma i mentalnih bolesti. Za svog oca kaže da je neprestano bio pijan, očeva majka ubila se kada je imala 46 godina, ujak je učinio isto a ujna je bila ovisnica o heroinu.

Ove godine, Affleck će glumiti u četiri filma. Prvi od njih je „Izvan igre“ (The Way Back), sportska drama o košarkaškom treneru koji zbog alkohola upropasti karijeru, razvede se i završi na liječenju. Glumi ga, naravno, Ben Affleck. Film u hrvatska kina dolazi 5. ožujka.

Komentiraj