Belupo smanjio sponzorstvo Slavenu

Farmaceutska kompanija Belupo je prema pisanju Sportskih novosti za 30% smanjila sponzorstvo prema Slaven Belupu. Obzirom da je Belupo u 2019. godini klub sponzorirao u iznosu od 9,5 milijuna kuna koprivnički prvoligaš bi na godišnjoj razini mogao doživjeti gubitak prihoda od skoro 3 milijuna kuna. Navedeno sponzorstvo i dalje ostaje jedno od najizdašnijih u hrvatskom nogometu, a i izuzetno značajno za klub obzirom da mu je u prošloj godini donosilo skoro polovicu ostvarenih prihoda.

– “Odluka o ulaganju u sport i lokalnu zajednicu te promociju zdravog stila života, već je desetljećima dijelom naše korporativne kulture. Na tom tragu, njegovanje društvene odgovornosti prema sredini u kojoj živimo i radimo, nema alternativu sve do onog trenutka dok nas okolnosti na tržištu ne „prisile“ na donošenje drugačije odluke – smanjivanje svih troškova koji nisu vezani uz naš core business. Tomu je tako, jer imamo odgovornost prema egzistenciji 1500 Belupovih obitelji. Naime, naš je primaran zadatak očuvati održivost poslovanja i radnih mjesta te redovitu opskrbu tržišta lijekovima visoke farmaceutske kvalitete. Kada se normaliziraju okolnosti na tržištu, revidirati ćemo sve odluke, koje su u trenutku donošenja bile nužne, pa i onu o smanjenju vrijednosti godišnjeg sponzorskog ugovora s NK Slaven Belupom. Izuzetno smo zadovoljni dosadašnjom suradnjom s Klubom, što potvrđuju naša kontinuirana ulaganja. Važno je naglasiti da barem jednom godišnje tražimo opravdanost ulaganja s ekonomske strane, a rezultati istraživanja koja provodimo potvrđuju opravdanost ulaganja. Nema razloga da tako ne bude i u budućnosti.” – pojasnila nam je razloge ove odluke Snježana Foschio-Bartol iz Belupa.

S obzirom na smanjenje prihoda iz kluba su se adaptirali na novu situaciju tako što su s igračima, trenerima i zaposlenicima dogovorili smanjenje njihovih primanja za 20%, a uprava je donijela i odluku o ukidanju druge momčad koja se ove sezone uspješno natjecala u Četvrtoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica gdje je u trenutku prekida natjecanja s 12 pobjeda i samo jednim neriješenim ishodom držala vrh ljestvice.

Upravo će klub iz Koprivnice sutrašnjim polufinalom kupa, u kojem od 20:15 dočekuje Lokomotivu, označiti nastavak nogometnih natjecanja u Hrvatskoj koja su zbog pandemije koronavirusa u prekidu od polovice ožujka.

Komentiraj