Belošević: “Zagrebu smo nakon šest godina vratili muški teniski turnir”

Goran Belošević, direktor muškog teniskog ATP Challenger turnira Zagreb Open koji će se održati od 9. do 15. svibnja, govori o tenisu i svojoj pop rock grupi Pravila igre
Goran Belošević, direktor muškog Zagreb Opena i pomoćnik direktora ženskog teniskog turnira Zagreb Ladies Open, široj hrvatskoj javnosti zasigurno je više poznat kao bubnjar i menadžer benda Pravila igre koji hrvatskim slušateljima plasira hitove već 6 godina. Iako su mu glazba, točnije bubnjevi prva ljubav, kao tinejdžer je tenis izabrao kao glavnu strast i životni put, ali ga je u tome spriječila ozljeda. Trenutno se bavi organizacijom muškog Zagreb Opena kojeg u Zagrebu nije bilo u posljednjih šest godina.
Do ideje o osnivanju muškog teniskog ATP Challenger turnira Zagreb Open došao je s Emirom Alitijem, svojim dugogodišnjim prijateljem još iz teniskih dana.
„On je inače direktor najvećeg ženskog turnira u Hrvatskoj, Zagreb Ladies Opena i kako smo se intenzivno družili prošle godine, došli smo do toga da bismo mogli raditi muški turnir. Analogijom da smo zajedno jači odlučili smo vratiti muški turnir kojeg nije bilo šest godina i eventualno pojačati ženski turnir, rekao je Belošević za Zagreb News.
Govori kako je Hrvatska velika sportska i teniska nacija, a Zagreb je bio jedan od rijetkih glavnih gradova u svijetu koji u posljednjih šest godina nije imao muški ATP turnir, što smatra pomalo sramotnim. „Sretan sam što se muški tenis na velika vrata vraća u Zagreb, i to u jednom od najboljih termina, uoči početka Roland Garrosa, najvećega Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi. Iznimno me veseli što će Grad Zagreb, unatoč jako izazovnoj godini, dobiti teniski turnir kakav i zaslužuje, ali unatoč svim tim pozitivnim aspektima, malo nam je žao što će sve to morati biti bez gledatelja i pod strogim regulativama, govori Belošević.
Za turnir Zagreb Ladies Open kaže kako su oko organizacije bili zabrinuti zbog vremena jer na terenima TC-a Maksimir nemaju opciju dvorane, ali ih je vrijeme poslužilo. „Mali setback nam je bila informacija da Ana Konjuh neće nastupiti. Ona je ove godine trebala braniti naslov, ali je dobila pozivnicu u Madridu na velikom turniru Masters 1000, što je prilika koja se ne propušta. Malo nam je to poremetilo planove, ali joj želimo veliki uspjeh i dobru igru u Madridu. Ono što je super je što naše mlade nade dobro igraju pa mislimo da bismo opet mogli imati hrvatsko finale ili hrvatsku pobjedu.
Za muški turnir koji će se održati od 9. do 15. svibnja još uvijek ne može potvrditi sva imena i govori kako će finalni ustroj znati tek par dana prije početka turnira.
„Mogu potvrditi neke naše mlade igrače – Nino Serdarušić, Borna Gojo, Duje Ajduković. Trenutno smo u pregovorima s jedim velikim imenom, ne znam još uvijek hoćemo li ćemo to moći izvesti i hoćemo li uspjeti doći do dogovora, ali ovo će svakako biti jedan od najjačih turnira te kategorije” rekao je Belošević.
Tenisom se počeo baviti kao dijete „Paralelno sam sa sedam godina upisao osnovnu glazbenu školu za klavir i počeo se baviti tenisom. U jednom trenutku je sve to bilo previše obaveza i nisam mogao oboje održavati pa je klavir otpao. Ipak sam oduvijek htio svirati bubnjeve pa mi i nije bilo toliko teško odreći se klavira, rekao je Belošević.
Kaže kako je dolaskom prvih natjecanja kao tinejdžer odabrao tenis kao životni poziv i prioritet. Imao je dobre predispozicije i dobre rezultate. Bio je prvak Hrvatske i član reprezentacije i igrao i trenirao s velikim imenima kao što su Novak Đoković, Marin Čilić, Ernests Gulbis i Thomas Berdych.
„Taman kada je cijela ta priča trebala ići ozbiljnije, dogodila se teška ozljeda ruke. To me je nažalost udaljilo od teniskih terena i profesionalnog natjecanja, pa sam se ponovno okrenuo glazbi i vratio svojoj prvoj ljubavi, bubnjevima, rekao je.
Po završetku fakulteta osniva i vlastiti bend „Prije šest godina napravio sam ovaj bend iz ljubavi prema glazbi. Već smo svirali na nekim players partyjima, a potom smo poželjeli izvoditi svoju, a ne tuđu glazbu. Mi smo u tako teškoj godini napravili tri pjesme, čak i jednu od naših najjačih pjesama, nije da smo se štedjeli kao većina izvođača koji su odustali i ne rade ništa.
Pjesma „Jedina bila je prva u nizu od četiri singla koje planiraju izdati u ovoj godini, iduća pjesma u tom nizu trebala bi izaći u svibnju ili lipnju. „Ostale dvije planiramo za rujan i možda prosinac, rekao je Belošević.
Govori kako je najgore u ovakvim trenutcima prestati s radom te su, u skladu s nadolazećim okolnostima, spremni odraditi barem nekoliko online nastupa za svoje vjerne obožavatelje i plasirati ih na društvenim mrežama, ali ipak mu nedostaju pravi koncerti.
„Super je to, ali nema  kontakta s publikom. Koncert je taj koji te puni energijom i daje snagu za nastavak rada, rekao je Belošević i naglasio kako je poboljšanje situacije u vezi održavanja koncerata još upitno.

Komentiraj