FOTO: Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata

Bellabeat, modni wellness brand, osnovali su Urška Sršen i Sandro Mur tokom 2014. godine i od tad bilježe svjetske uspjehe.

Prvotna ideja kompanije stvorene za potrebe žena kako bi im njihov vlastiti svijet stavio na dlan putem posebno prilagođene aplikacije razvija se dalje. Aplikacija je intuitivno wellness rješenje koje potiče na zdraviji načina života uklapajući se u svakodnevne rutine i obaveze. Svi uređaji se s aplikacijom na pametnom telefonu povezuju bežično, dovoljno ih je tek lagano protresti ili lupnuti kako bi se sinkronizirali.

U Bellabeatovoj aplikaciji možemo vidjeti slikovite poruke koje nam tijelo šalje, a kojih ponekad zbog manjka pažnje i fokusa nismo svjesni. Pametni uređaji će izmijeniti podatke s aplikacijom pa zabilježiti vaše korake, pratiti kvalitetu vašeg sna, dojaviti da trebate popiti vode, reći vam u kojoj ste fazi ciklusa, s koliko stresa se suočavate, a ponudit će vam i učinkovite metode rješavanja stresa i vraćanja u ravnotežu s više od trideset medtiacijskih vježbi.

Tvrtka se vodi inovacijama te je nakon lansiranja pametnog nakita koji dolazi u nekoliko varijanti, lansirao niz sličnih pametnih dodataka, kao što je boca za vodu s umjetnom inteligencijom te pametni ručni sat.

Posao je započeo prodajom prvih pametnih uređaja kroz vlastite kanale putem web shopa, a njihovo početno tržište bile su Sjedinjene Američke Države. Odnedavna naglasak stavljaju i na europsko tržište, uključujući i Hrvatsku. Krajem 2018. uspješno su se pozicionirali u Velikoj Britaniji te polako ušli u tradicionalne lance maloprodaje.

“Uvijek sam bila znatiželjna i stalno sam tražila prilike za učenje i unaprjeđivanje. Imala sam sreću odrastati uz predivne snažne žene, svoju majku i tetu. Njihove životne priče su me inspirirale na odvažan život. Danas sam presretna i zahvalna što je moj život točno takav kakvim sam ga priželjkivala. I dalje tražim i nalazim inspiraciju u ženama koje s lakoćom nose težinu života na svojim plećima, svako jutro ustaju s osmijehom, daju sve od sebe i naprave najviše od života čak i kad svi ostali pomisle da je nemoguće. Takvim ženama se neizmjerno divim“, rekla je Urška Sršen, suosnivačica Bellabeata.

Komentiraj