Davor Puklavec/PIXSELL

Beljak u USKOK-u protiv Madjera i Kožića

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u ponedjeljak ujutro došao je u USKOK-u kako bi iznio svoja saznanja vezano uz prelazak Mladena Madjera u Klub Milana Bandića.

Nova prijava odnosit će se, kako je Beljak najavio, na župana Zagrebačke županije i bivšeg HSS-ovca Stjepana Kožića.

“Znam ono što mi je Madjer govorio, da ga Stjepan Kožić stalno naziva, da ga ucjenjuje ukoliko ne pređe u klub Milana Bandića da će on aktivirati svoj saborski mandat što je nemoguće jer bi onda morao na izbore”, kazao je Beljak za N1.

“Ima tu još puno stvari oko Stjepana Kožića. Svakodnevno mi se javljaju ljudi. Kad su vidjeli da sam cijelu stvar prijavio USKOK-u, eto iz sata u sat imam nova saznanja i uskoro ću ponovno posjetiti tu državnu instituciju i reći im neke novosti koje sam saznao u međuvremenu, a vezane su uz Stjepana Kožića. Prvo ću reći USKOK-u”, zaključio je Beljak u nedjelju.

Reagirao je na to zagrebački župan Stjepan Kožić.

“Oštro odbacujem zlonamjerne insinuacije da sam na bilo koji način povezan s prelaskom saborskog zastupnika Mladena Mađera u Klub stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Svoj mandat u Saboru RH, radi nespojive dužnosti, dao sam na raspolaganje stranci HSS čiji sam tada bio član, a predsjednik stranke Krešo Beljak mandat je dodijelio gospodinu Madjeru. Tvrdnje da sam na bilo koji način povezan s prelaskom gospodina Madjera ima za cilj jedino i isključivo naštetiti mom ugledu radi čega ću protiv gospodina Beljaka podnijeti tužbu za klevetu.

S obzirom da su odlasci iz HSS-a postali pravilo, a ne iznimka, smatram kako bi vodstvo stranke trebalo preispitati sebe, a ne krivce tražiti u drugima.

Također, odbacujem insinuaciju da sam se priklonio stranci Milana Bandića. Naime, nakon što sam izašao iz HSS-a, osnovao sam stranku ‘Stjepan Kožić – nezavisna lista’ čiji sam predsjednik“, priopćio je Kožić u nedjelju.

Komentiraj