HINA/ Damir SENČAR

BELJAK U SABORU “Nemojte se z menom zezati jer nećete dobro proći”

Tijekom današnje saborske rasprave o Ovršnom zakonu, poprilično je zaiskrilo između državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa Josipa Salapića i predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića s jedne strane i predsjednika Hrvatske seljačke stranke Kreše Beljaka, s druge.

Salapić je, naime, upozorio da Vlada nije prihvatila baš sve prijedloge koji su se spominjali tijekom rasprave, ne precizirajući koje. Beljaik je rekao kako mu je drago slušati saborsku raspravu u kojoj se sve stranke slažu oko određenihs tvari, a onda je poručio Salapiću: “Molim vas, kao predstavnika Vlade, da ovaj puta ne zeznete. A zeznuli ste jako puno puta”, rekao je.

Salapić mu je odgovorio da nije vidio njegove amandmane na Ovršni zakon niti ga je vidio na sastancima o stručnim pitanjima vezanim uz promjene. Beljak njegov odgovor nije najbolje primio. Naglasio je da želio zapravo pohvaliti Vladu, a zauzvrat je dobio takav odgovor.

“Nemojte se, gospodine, z menom zezati jer nećete dobro proći”, poručio je Beljak koji je Salapiću zamjerio što je mijenjao stranke kao saborski zastupnik, a sad je državni tajnik u Ministarstvu pravosuđa, prenosi Dnevnik.hr.

Beljaka je prekinuo predsjednik Sabora Jandroković, koji ga je pokušao smiriti. Kada ga je pitao koji je članak poslovnika prekršen, jandroković je Beljaku rekao da je pokaza ‘elementarno nepoznavanje poslovnika i nepristojnost’, a Beljak mu je odgovorio: “A Vi ste pokazali elementarno umijeće političkog uhljebljivanja jer ste bili i uz Sanadera i uz Kosoricu i uz Karamarka i sad ste ovdje. Što ste vi?”

Komentiraj