Beljak: Samobor zatvorio tržnicu i ograničio okupljanja do 100 ljudi

Samoborski gradonačelnik i HSS-ov saborski zastupnik Krešo Beljak obavijestio je javnost kako je zbog opasnosti od koronavirusa zatvorena samoborska tržnica, a okupljanja ograničena do 100 ljudi.

Taj naputak je donesen na preporuku Stožera civilne zaštite.

U Samoboru nema zaraženih koronavirusom

“Spremni smo što god se dogodi, ništa nas neće iznenaditi. U ovom trenutku nismo napravili ništa specijalno i drugačije što nije preporučeno svim gradovima i općinama u Hrvatskoj. Pokušavamo se ponašati u skladu s uputama Stožera civilne zaštite i raditi ono što bi, po mom mišljenju, trebali raditi i svi ostali. Nema mjesta ni za kakvu paniku jer u Samoboru nema nijednog zaraženog koronavirusom”, izjavio je Beljak novinarima danas u saboru i dodao kako situacija može biti još gora ako se poveća panika.

Pohvalio je rad minstara i struke, ali predlaže osnivanje međustranačkog stožera kako bi svi bili jedinstveni u plasiranju informacija i time dodatno smanjili paniku.

“Mislim da je država primjereno reagirala u ovoj situaciji jer je trenutačna politika ljudi koji vode Hrvatsku na razini onoga što se očekuje i u ovom slučaju vjerujem ministru i struci”, poručio je Beljak i ponovio kako bi bilo dobro da se osnuje međustranački stožer.

Beljak smatra kako nije bilo potrebe da se smanji rad u Saboru, jer je po njegovim riječima uvijek prazan.

 

 

 

Komentiraj