HINA/ Damir SENČAR

Beljak primio prijetnje smrću, reagirala i policija

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak na svom je Facebook profilu podijelio poruku koju je dobio od jednog korisnika. Poruka je prepuna uvreda, a u njoj se Beljak optužuje da je ‘krao tuđu imovinu za vrijeme’ uzbuna rijekom rata.

Ovo je originalna poruka koju je dobio Beljak: “Orvoreno pismo gnjidi, smeću i sitnoj lopuži Beljaku. Kažeš da ćeš poderati braniteljsku iskaznicu. Majmune klošarski nisi je ni trebao dobiti (j*** te onaj ko ti je dao). Govno kokošarsko ti ne znaš što je biti u rovovima i drugdje u krvi do koljena. Ti si pastimaterj*** bio u Samoboru, Zagrebu i okolici. Za vrijeme zračnih uzbuna dok je sirotinja bila u podrumima, ti i tvoja ekipa ste u AMERIČKIM uniformama sa Tamićem kružile okolo i praznili sve iz kuća. Krvi ti se napijem, se sjećaš kad si došao u toj istoj odori u Diskotetu “Podmornica” u Samoboru, i dobio takve batine jer si bio bahat i htio frajerski ući nutra. A dečki koji su s nama bili na ulazu su te znali i rekli da si kokošar koji okolo krade i prazni sve ljudima po kućama i stanovima za vrijeme uzbuna. Pas ti mater ti si obični ušljivi šugavac. Ti si kao Hrvatski zastupnik. Ti si obični j***vjetar, prevarant, koji bi i vragu dušu dao za vlast, novac i moć .Nebo otvori se. Ti si dezertersko-pljačkaško smeće koje je sramotilo sve druge koji su časno nosili odoru. Toliko “herojčino” j**** ti zlo sjeme”.

“Sada mi je stvarno dosta ignoriranja ovakvih virtualnih junaka. Nakon stotina sličnih poruka i uvreda najniže razine, vrijeme je da krenem s tužbama. Iako sam se jako dugo trudio šutjeti, više ne mogu. Ovome heroju dolje, kao i svim ostalim internet psovačima i klevetnicima imam samo jednu poruku: potražite odvjetnika i počnite štedjeti novac za odštetu za duševne boli. I hvala što ćete meni i mojoj obitelji time omogućiti da kredit otplatimo nekoliko godina prije nego bismo inače. Vidimo se na sudu”, napisao je Beljak u odgovoru na poruku.

Sada mi je stvarno dosta ignoriranja ovakvih virtualnih junaka.Nakon stotina sličnih poruka i uvreda najniže razine,…

Posted by Krešo Beljak on Sunday, May 27, 2018

Stvar na ovome nisu stale. Isti korisnik je nazvao Beljaka i tvrdio da on nije napisao gore navedenu poruku, nego ju je samo podijelio. Potom je predsjednik HSS-a dobio poziv od nepoznatog muškarca, koji ga je izvrijeđao i uputio mu prijetnje.

U razgovoru za Index, Beljak je rekao: “Rekao mi je ‘ma koga ćeš ti tužiti, pobit ćemo tebe i cijelu tvoju obitelj, ima još oružja’, što sam prijavio policiji. Naknadno sam dobio informaciju da je priveden. Ja ne znam tko je to, neka policija radi svoj posao. Ja imam troje male djece, od kojih je jedno bolesno, ne znam kako će oni to emotivno proživjeti”.

Komentiraj