BELJAK PLENKOVIĆU “Vi ste lijepo uglađeno lice starog, lopovskog HDZ-a”

Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak u srijedu se priključio oporbenim zastupnicima koji su verbalno ‘zaratili’ s premijerom Andrejem Plenkovićem.

Beljak je premijera prvo pohvalio rekavši da mu funkcija godi jer izgleda sve mlađe, a ista su generacija. Potom je prešao na Agrokor i Martinu Dalić. “Kako ste se osjećali kao osoba koja do 2011. nije imala veze s HDZ-om, u društvu stvoritelja privatizacijske pljačke HDZ-a u devedesetima na promociji uzničkih memoara vaše donedavne zastupnice Martine Dalić”, upitao je premijera Beljak.

Plenković mu je odgovorio protupitanjem: “Gospodine Beljak kud baš vi o tim temama kaznenih djela, uzničkih refleksija?”, referiravši se na činjenicu da je beljak osuđen zbog provale u automobile, prenosi N1.

“Vidim da na jedan vrlo bezobrazan način aludirate na rad cijele Vlade kad je riječ o rješavanju sistemske krize u sustavu Agrokor… Trebali bi voditi bar malo računa o OPG-ovima, malim poljoprivrednicima što misle o svemu…Pitajte malo srednje i velike dobavljače jesu li uspjeli naplatiti stare dugove, granične dugove, jesu li ostali na tržištu. Pitajte zaposlenike Agrokora, tridesetak tisuća u Hrvatskoj i još toliko u okolnim zemljama, jesu li sretni što imaju posao i plaću… Pitajte sve te aktere koji možda misle da je cijeli taj proces bio svrhovit…To vam može poslužiti kao orijentir da se vidi kuda ste odveli HSS, gore, dolje, lijevo, desno, u Amsterdam”, rekao je Plenković.

Beljak mu je odgovorio da mu je izuzetno žao zbog njegove reakcije, jer je premijera pohvalio. “Odgovarate na iritantan i bezobrazan način. HDZ je još uvijek dužan HSS-u 700 tisuća kuna”, uzvratio je Beljak dodavši da ta stranka više nikad aneće dići ruku za HDZ.

“Možete biti bahati, ali ne možete pobjeći od toga da je Krešo Beljak 1991. napustio prvu godinu fakluteta i išao u rat. Gdje ste bili? Jeste li uzeli pušku poput mene i gospodina Brkića? Gospođa Kosor Vas je učlanila u HDZ, a prije toga niste ideološki niti tehnički pripadali HDZ-u. HSS postoji 114 godina i pričati će se o njemu još 114 godina u pozitivnom smislu. Vi ste dobili izbore, ne HDZ, jedno lijepo uglađeno lice starog, lopovskog, nikakvog HDZ-a. Imali ste povijesnu priliku napraviti nešto od HDZ-a. Niste napravili ništa, družili ste se s onima koji su pokrali društvo”, zaključio je Beljak.

Komentiraj