HINA/ Daniel KASAP/ ml

BELJAK O PREMIJEROVOM GOVORU ‘Ni riječi samokritike!’

Oporba je krenula ‘rešetati’ premijera Plenkovića.
Zasad je najoštriji Krešo Beljak iz HSS-a.
“Malo smo zaspali. Slušao sam premijera više od sat vremena. Postoji poslovica, tko radi taj griješi. Nisam čuo nijednu samokritiku, to me vodi na zaključak da ovo nije bilo izvješće o radu, nego o neradu. Stotine tisuća ljudi su iselili u zadnje vrijeme iz Hrvatske. Danas smo miljama daleko od države blagostanja o kojoj smo prije 27 godina maštali, a najgore nas tek čeka.
U vanjskoj politici gura nas se u neke međunarodne integracije koje nisu na spisku, ne trebaju nam novi vojni savezi. Naši ne iseljavaju u Poljsku ili Mađarsku, nego u Irsku ili Njemačku. Ne postoji nijedna država s kojom graničimo da možemo reći da nismo u lošim odnosima.
Unutar Europske unije nemamo saveznika, a ni šire. A oduvijek smo ovisli o saveznicima. Danas ga nemamo ni na jednoj strani. vaša pravosudna politika je dobro znana svima u državi, presude zadnjih dana su presude kojima se smije cijela država. Smiješne su svima, osim vama u Vladi. Došla mi je ovih dana jedna bakica koja je prekršajno prijavljena zbog branja gljiva, to je vaše pravosuđe.
Uvalili ste u probleme sve čelnike lokalnih jedinica koje su već napravile pripremu posla za porez na nekretnine. A još od Linića lokalne jedinice ne dobivaju smjernice za izradu proračuna, a pogriješiti ne smijemo. Naši liječnici odlaze, a država ništa ne čini da ih zadrži… Za Agrokor vam mogu samo reći sram vas bilo! Slavonci vide danas sjeverno more iz Irske, a ne slavonsku ravnicu. Govorili ste o rastu, a ja vidim da raste samo broj uhljeba”, napadao je Beljak, prenosi Večernji.

Komentiraj