Marko Lukunic/PIXSELL

BELJAK O ODLASCIMA IZ HSS-a: ‘Nadam se da će i dalje biti uhljebi kao do sada’

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak za N1 je komentirao izlazak iz stranke 15-ak predsjednika zagrebačkih gradskih četvrti.

‘Riječ je o šačici ljudi kojima je osobni interes ispred stranačkog, oni to pokazuju kroz cijelo svoje djelovanje u HSS-u, ne čudi me to. Stranka neće apsolutno ništa izgubiti’, kazao je Beljak.

Također je rekao kako nema poruku za ljude koji napuštaju stranku: ‘Nadam se da će i dalje biti uhljebi kao do sada i da će uspjeti ostvarivati svoje osobne interese preko neke druge stranke.’

Kako piše N1, predsjednik HSS-a odbacuje navode kako će stranku napustiti oko tisuću ljudi. ‘Mogli su reći i 10 tisuća, naravno da je to smiješno’, kazao je Beljak.

O tome je li istina da će zasigurno Marijana Petir biti izbačena iz stranke, odgovario je kako se on “ne bavi Marijanom Petir”.

Također je odbacio nagađanja da sa SDP-om sklapa koalicije za lokalne izbore. Kazao je kako lokalne organizacije HSS-a samostalno odlučuju s kime će koalirati.

‘Mi surađujemo s velikim brojem organizacija SDP-a, tu ćemo suradnju nastaviti u istom ili većem broju, ali ćemo nastaviti i suradnju s HDZ-om’, zaključuje Beljak, prenosi N1.

Komentiraj