Beljak: “Nisam izbačen iz HSS-a, to je smiješno”

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešo Beljak demantirao je za dnevnik.hr da je izbačen iz HSS-a, što je danas objavio prigorski.hr.

Taj križevački portal objavio je da se “na današnjoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a većina članova u mandatu izjasnila za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a”. “Informacije i dokumente koji to nepobitno potvrđuju prigorski.hr dobio je od osobe bliske vrhu stranke”, objavio je portal, ali nije objavio faksimil tih dokumenata.

“Nakon što je zbog nepravilnosti u stranci i postupaka vrha HSS-a čak 14 Županijskih organizacija Hrvatske seljačke stranke 30. srpnja 2020. Ministarstvu pravosuđa i uprave podnijelo Predstavku i zahtjev za izvanrednim nadzorom nad nezakonitosti rada predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i drugih odgovornih osoba stranke, radi pripreme i provođenja nestatutarne i nezakonite Glavne skupštine HSS-a, kojom Krešo Beljak pokušava izmanipulirati ponovni izbor za predsjednika Stranke, na današnjoj se elektronskoj sjednici Glavnog odbora koji je sam Beljak sazvao, 52 od ukupno 91 člana Glavnog odbora, izjasnilo za izmjenu predloženog dnevnog reda, a čak 51 i za isključenje Kreše Beljaka iz članstva HSS-a”, objavio je prigorski.hr.

U izjavi za dnevnik.hr, Beljak je demantirao tu informaciju. “To nije istina. Ja vas samo mogu uputiti na Statut HSS-a. Samo me Skupština može opozvati, a u tom slučaju ovlasti prelaze na zamjenika kojeg imenuje predsjednik stranke. Dakle, to je nemoguće. Smiješno! To je kao da vam ja sada kažem da sam Plenkovića izbacio iz HDZ-a i to netko prenese”, kazao je Beljak za dnevnik.hr.

Komentiraj