Beljak: HSS ni na koji način neće sudjelovati u Vladi, ali dat će joj 100 dana mira

Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Čelnik HSS-a Krešo Beljak izjavio je u srijedu kako ta stranka ostaje u opoziciji te neće ni na koji način sudjelovati u HDZ-ovoj Vladi, no dat će joj 100 dana mira.

“Mi smo opozicija i danas, i za sto dana, i do kraja mandata. HSS neće sudjelovati u ovoj Vladi ni na jedan način, samo što ćemo im dati 100 dana mira i to je sve”, rekao je Beljak za Media servis.

Most bi se, kaže, mogao ponašati isto kao i HSS, a ne tražiti ministarske fotelje, sinekure i tajne službe. “Pozivam njih da budu korektiv, da ne traže ništa, kao što to ne tražimo mi, i onda će biti vjerodostojni”, rekao je.

Beljak je komentirao i izjavu SDP-ovca Orsata Miljenića kako “nitko nema pravo varati birače” rekavši da je s njim u kontaktu. “Mi smo i dalje kolege, i to opozicijske kolege, i predstavljat ćemo opozicijske stranke u narednom razdoblju, naredne četiri godine, kako će se stvari kod njih odviti – ne znam, no ja sam sa svim potencijalnim kandidatima u vrlo dobrim odnosima i to će tako i ostati”, poručio je.

Dodao je kako se čuo s predsjednikom SDP-a u odlasku Zoranom Milanovićem koji, tvrdi čelnik HSS-a, apsolutno shvaća njegov potez. “Mislim da je to demokratska praksa i mislim da bi on isto napravio da je u mojoj poziciji. Radi se jednostavno o tome da smo željeli dati mira Vladi”, pojasnio je Beljak.

Negirao je spekulaciju da svojim stajalištem prema budućoj Vladi zapravo kupuje vrijeme kako bi se riješio nezadovoljnika u stranci.

“Imamo izbornu skupštinu 22. listopada. Žao mi je što neki ljudi ne shvaćaju da oni koji su glasovali za druge stranke i davali potporu drugim kandidatima, a dio su HSS-a, ne mogu više biti dio HSS-a. To je tako. To bi napravila svaka druga stranka”, poručio je Beljak.

Komentiraj