Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Krešo Beljak u četvrtak je, u vezi mogućeg preslagivanja u Vladi, odnosno potpore petero HSS-ovih saborskih zastupnika HDZ-u, poručio kako su vrlo jasno rekli da HSS neće sudjelovati ni u kakvom preslagivanju tog tipa.

“Vrlo jasno smo rekli: HSS neće sudjelovati u nikakvom preslagivanju tog tipa”, istaknuo je Beljak u izjavi za Hinu.

Na pitanje kako komentira današnji potez predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Beljak je rekao da nema komentara jer su HDZ i Most partneri.

“Oni odlučuju i sve što rade je njihova odgovornost. Ne mogu ja to komentirati”, rekao je Beljak.

“Žalosno je što se partneri ne mogu dogovoriti oko jedne određene opće stvari. Hrvatska trpi zbog toga”, istaknuo je predsjednik HSS-a.

Na pitanje tko je po njemu za to odgovoran, Beljak je rekao da su “oboje odgovorni, pa oni su dogovarali”. Podsjetio je i da je Most “dva puta izašao na izbore i dva puta koalirao s HDZ-om i dva puta je raskinuo koaliciju s HDZ-om”.

“Ako je to odgovorno ponašanje političke stranke, onda ja ne znam što bi trebalo biti odgovorno. Dakle, to je politička neodgovornost. A kako će se stvari dalje odvijati, ne znam”, istaknuo je Beljak.

Predsjednik Vlade  Andrej Plenković u četvrtak je na sjednici Vlade naložio tajnici Vlade da pripremi odluku o razrješenju trojice Mostova ministara – Vlahe Orepića, Slavena Dobrovića i Ante Šprlje, nakon što su glasovali protiv prijedloga da Vlada odbije zahtjev SDP-a za pokretanjem povjerenja ministru financija Zdravku Mariću.

Komentiraj