BELJAK: ‘Dat ćemo potpise Plenkovićevoj vladi i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati’

Igor Soban/PIXSELL

Krešo Beljak, predsjednik HSS-a poručio je novinarima kako neće prekidati sjednicu predsjedništva HSS-a zbog ranijih izjava Marijane Petir. Ona je ranije, uz nekolicinu kolega, zatražila njegovo izbacivanje iz te stranke. Beljak je nakon sjednice predsjedništva kazao kako je potez Marijane Petir ‘potez očajnika’. “Savjetovao sam joj da radije piše žalbu, a ne da izlazi u medije”, kazao je Beljak za N1.

“Na glavnu izbornu skupštinu idemo 20. listopada, a onda ide sve po statutarnoj proceduri. Dat ćemo podršku Plenkovićevoj vladi svojim potpisima i rok od 100 dana u kojim ga nećemo dirati. No, HSS ostaje u oporbi”, dodao je Beljak te za N1 kazao kako HSS neće tražiti ništa za sebe.

 

Na prozivku Marijane Petir da je suspendirao članove koji nisu bili niti osobito aktivni u kampanji, već samo članovi,Beljak odgovara: “Svatko tko je suspendiran ima pravo žalbe, nisam nikoga izbacio, i sve je to izvan moje ingerencije.”

Dao je i odgovor na pitanje po kojim ih je kriterijima suspendirao.

“Kriterije je potvrdio Nadzorni odbor HSS-a, koji je naveo da sam sve odluke o suspenziji donio prema statutu. Odluka je bila da nakon izbora suspendiramo sve koji su opstruirali izbore”, izjasnio se Beljak.

Komentiraj