Belgijski klubovi još jednom odgodili odluku o prekidu sezone

Belgijski klubovi su još jednom odgodili glasovanje o konačnom prekidu nogometnih natjecanja čime je opcija odigravanja kompletne sezone i dalje ostala aktivna.

>> Belgijci sve bliže odluci o definitivnom prekidu ligaškog natjecanja

Početkom travnja Upravni odbor belgijske Pro League je donio jednoglasnu odluku kojom su predlagali prekid natjecanja te uzimanje u obzir trenutačnog poretka kao važećeg, čime bi Club Brugge postao novi prvak države.

Njihovu odluku je 15. travnja trebalo potvrditi udruženje u kojem predstavnike imaju 24 kluba, no nakon što je UEFA zaprijetila da se natjecanja ne smiju preuranjeno prekidati te da će u tom slučaju zadržati pravo da tim ligama ne dozvoli predstavnike u idućoj sezoni europskih natjecanja, klubovi su povukli ručnu.

Novi video sastanak klubova se dogodio jučer, ali na njemu se nije raspravljalo o prekidu sezone nego o posljedicama koje je pandemija ostavila na nogometni sektor.

Klubovi će novi sastanak održati u ponedjeljak, 4. svibnja. Do tada bi se trebao znati stav državnih vlasti po pitanju opuštanja mjera uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

Ljestvica:

Komentiraj