Belgijski duo 2manydjs, Zdenka Kovačiček, Marko Tolja i Bolesna braća na Weekend Media Festivalu

Weekend Media Festival

Ovogodišnji Weekend Media Festival odaje počast Oliveru i kraljici soula Arethi Franklin, a subotnji party ‘Weekend Goes Global’ po prvi put dovodi međunarodne zvijezde, belgijski duo 2manydjs.

Obožavao ih je genijalni David Bowie, surađivali su s Kylie Minogue i svirali na njenom tulumu, a sada dolaze na “Weekend”. Braća David i Stephen Dewaele, bolje poznati pod umjetničkim imenom 2manydjs, će u sklopu party programa ‘Weekend Goes Global’ u subotu rasplesati posjetitelje, kojih se od 20. do 23. rujna u bivšoj Tvornici duhana u Rovinju očekuje više od pet tisuća.

Njihov album ‘As Heard on Radio Soulwax Pt. 2’ cijenjeni New York Times proglasio je najboljim albumom godine, proslavili su se mash-upovima i remixima hitova brojnih stranih zvijezda poput Salt-N-Pepa, Destiny’s Child i Dolly Parton, a u njihovoj šarolikoj kolekciji našla se i jedna domaća dama, Zdenka Kovačiček. Njenu pjesmu “Elektra” braća Dewaele su samplirala u sklopu svog projekta ‘Waffles’, a sad će na Weekendu s njom podijeliti i pozornicu.

2manydjs

Komunikacijski festival na otvorenje dovodi divu hrvatske glazbene scene Zdenku Kovačiček te popularnog jazz i swing pjevača Marka Tolju, kji će uz pratnju izvrsnog Jazz orkestra HRT-a odati i počast legendarnom Oliveru Dragojeviću.

U petak na pozornicu stupaju ‘Bolesna braća’, pioniri hrvatske hip-hop scene, koji će se pobrinuti za malo žešći ritam pun šaljivih rima. Poznati dvojac Baby Dooks i Bizzo uz hitove kao što su “Lovačke priče“, “Telefon Faki” i “Patriša” razveselit će brojne ljubitelje hip-hopa, ali i sve one koji su spremni za dobru zabavu.

“Naši sudionici navečer će se ponovno moći opustiti uz najbolje tulume. Poseban dio programa odlučili smo posvetiti Oliveru i Arethi Franklin. Veseli nas što ćemo po prvi puta ugostiti svjetski poznata glazbena imena 2manydjs čija će kombinacija rocka, elektroničke, dance i hip-hop glazbe zaključiti najbolji vikend u godini”, rekao je Tomo Ricov, direktor Weekend Media Festivala.

Komentiraj