FaH

BELGIJSKA POLICIJA: Uhićen napadač s mačetom dan nakon sličnog incidenta

Belgijska policija uhitila je muškarca s mačetom u Liegeu, gradu na istoku Belgije, prenosi u nedjelju televizijska postaja VRT.

Do novog incidenta dolazi dan nakon što je napadač s mačetom u južnom gradu Charleroijeu ozlijedio dvije policajke, nakon čega ga je ubio treći policajac.

Belgijski premijer taj je napad nazvao terorističkim.

VRT prenosi kako je policija u Liegeu primila poziv u ranim nedjeljnim satima i zatvorila okolno područje prije no što je uhitila napadača.

Riječ je o muškarcu turskog podrijetla koji nije upotrijebio mačetu i nije otprije poznat policiji.

Belgija je podigla razinu sigurnosti u policijskim postajama nakon subotnjeg napada u Charleroiju, rekao je premijer Charles Michel u nedjelju.

Napadač iz Charleroija, koji je uzvikivao “Allahu Akbar” (Bog je velik), upucan je pri napadu na sjedište policije i kasnije je umro od zadobivenih ozljeda.

Javni tužitelji još uvijek nisu objavili njegov identitet.

Islamistički bombaši su u ožujku u Bruxellesu ubili 32 osobe, a brojni počinitelji napada u Parizu u studenom, kada je poginulo 130 ljudi, bili su belgijski državljani.

Belgija i njezina prijestolnica Bruxelles, u kojem se nalaze institucije Europske unije i sjedište NATO-a, trenutno su na sigurnosnoj razini 3 od maksimalnih 4, što upućuje na “moguću i vjerojatnu” prijetnju.

Komentiraj