Belgijci sve bliže odluci o definitivnom prekidu ligaškog natjecanja

Upravni odbor belgijske Pro League donio je jednoglasnu odluku kojom predlaže prekid natjecanja te uzimanje u obzir trenutačnog poretka kao važećeg, čime bi Club Brugge postao novi prvak države. Njihovu odluku još mora potvrditi skupština prvoligaša čiji je sastanak zakazan za srijedu, 15. travnja.

Ustanovljena je i radna grupa koja treba donijeti odluku koji klubovi će se plasirati u europska natjecanja, što će biti s ispadanjem i promocijom u ligu te koje su sve financijske posljedice ove odluke.

Želja je također da se odigra finalna utakmica kupa između Club Bruggea i Royal Antwerpa, kao i uzvratni susret finala doigravanja za promociju između Beerschota i OH Leuvena (1:0).

Upravni odbor lige je ovu odluku donio vodeći računa o javnom zdravlju, interesu svih dionika i poštivajući želju većine klubova, a nastavno na preporuku tamošnje vlade koja je utvrdila da je vrlo izgledno da se utakmice s gledateljima neće igrati prije 30. lipnja te da je nemoguće prognozirati kad bi klubovima bilo dozvoljeno da mogu započeti s treninzima.

Ukoliko i bude dozvoljeno odigravanje utakmica one će i dalje predstavljati rizik za igrače, zaposlenike, sve koji sudjeluju u organizaciji susreta, kao i zdravstveni te sigurnosni sustav, što liga želi izbjeći.

UEFA je pak na jučerašnjoj videokonferenciji svojih članica odgodila sve utakmice svojih natjecanja do daljnjega, ali još uvijek nije odustala od završetka sezone kad to okolnosti dopuste.

Ljestvica:

Komentiraj